Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O SUSJEDIMA

Žuti: Srbi moraju napraviti kult reprezentacije. Na SP-u je do izražaja došao njihov mentalitet

Zagreb: Robert Prosinečki, nogometni trener
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)
1/7
28.03.2023.
u 13:25

Izdvojili smo dio intervjua Roberta Prosinečkog za Premium Večernjeg lista, u kojem govori o Džajiću i Stojkoviću. Pita se je li tako važno biti predsjednik Saveza, a ističe da se o reprezentaciji BiH piše u kontekstu skandala i problema.

Legenda hrvatskog nogometa Robert Prosinečki dao nam je veliki intervju u kojem je progovorio o brojnim temama. Naravno, najaktualnija je bila naša reprezentacija koje će, nakon neočekivanog remija na Poljudu protiv Walesa (1:1) u subotu, večeras igrati protiv Turske u Bursi. Komentirao je potez Andreja Kramarića o kojem se mnogo priča, zatim pričao o Zvonimiru Bobanu, Dinamu i Hajduku, a sve možete pročitati u našem Premiumu

Izdvojili smo dio razgovora u kojem govori o stanju u srbijanskom nogometu te otkriva zašto se nisu proslavili na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ne mogu uzeti prvog s ceste i staviti ga u Savez, kaže Žuti, nekadašnji igrač Zvezde, koji se dotakao i situacije u reprezentaciji BiH, gdje je nekoć obnašao izborničku funkciju. 

Dragan Džajić, legenda Crvene zvezde, preuzeo je nogometni savez u Srbiji...

- Teško mi je pričati o situaciju tamo kod njih. Džaja ima puno godina i ima puno iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsjednik saveza? - opet me upitao Prosinečki.

Pa mora postojati netko s određenim upravljačkim vještinama koji će donijeti neku novu vrijednost.

- Slažem se. Drago mi je da je Džaja predsjednik. Svaki predsjednik mora donijeti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionirati. Kako se zove predsjednik njemačkog, engleskog ili španjolskog saveza? Rijetki to znaju, nemojte me zaje.....i. Ne mora predsjednik biti bivši nogometaš ili nešto posebno.

19.03.2015., Srbija, Beograd - Dragan Dzajic, poznati legendarni nogometas beogradske Crvene Zvezde i reprezentativac bivse Jugoslavije. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Pa ne možete uzeti nekog prvog s ceste, mora imati neke vještine?

- Dobro, to je jasno. Ne mora dobar nogometaš biti dobar predsjednik. Bivši sportaš možda može samo prepoznati neke stvari. Predsjednik mora samo imati organizacijske sposobnosti, donijeti novac i dobre odluke. Predsjednici saveza najvećih nogometnih nacija rijetko izlaze u javnost i rijetko se o njima priča. Ne kažem da Džajić neće nešto donijeti ili napraviti. Kompetentan je u određenim stvarima i ima iskustvo na upravljačkim funkcijama. Srbi moraju napraviti kult reprezentacije. Pokušava to napraviti Dragan Stojković. Dobro je što su se plasirali na SP jer ih godinama nije bilo nigdje, a stalno smo pričali da su imali dobre igrače u velikim klubovima. Nisu mogli dugo napraviti reprezentaciju, nije bilo rezultata. Opet je na zadnjem SP-u do izražaja došao njihov mentalitet, koliko god se oni ljutili. Napravi se slika u medijima...

Svaki put s Robijem pričam o medijima.

- U biti mediji vole pisati o glupostima, ili o spektaklu. Vama nije vijest da je netko da tri pogotka, već tko je izašao negdje. Na portalima se puno piše o takvim stvarima. Na svim je portalima glavna vijest kako se Faruk Hadžibegić svađa s publikom.

Soccer Football - UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group J - Slovakia v Bosnia and Herzegovina - Tehelne pole, Bratislava, Slovakia - March 26, 2023 Bosnia and Herzegovina coach Faruk Hadzibegic reacts REUTERS/Radovan Stoklasa Photo: RADOVAN STOKLASA/REUTERS
Foto: RADOVAN STOKLASA/REUTERS

Što vam to govori?

- Ne znam što govori. Ne piše se o tome kako je BiH igrala. Ne pričamo o konkretnim stvarima. Puno je portala i voli se pisati o tome. Važnija je vijest od, recimo, pobjede 2:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije