Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siromašan derbi

Zoran nahvalio Brozovića i Ademija, Kovač ih nije vidio

Hajduk - Dinamo svečana loža
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
24.03.2014.
u 12:30

Kovač je spoznao da nitko od Dinamovih i Hajdukovih igrača ne može na Svjetsko prvenstvo u Brazil

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač samo je rukama prekrio lice nakon poljudskog derbija. Vidio je šou Zdravka Mamića, Hajduk koji nije došao na utakmicu slabog suca Domagoja Ljubičića.

Nisam vidio baš ništa

Kovač je spoznao da nitko od Dinamovih i Hajdukovih igrača ne može na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Danima sluša medijske poruke, Dinamo želi progurati Brozovića, Čopa i Halilovića, Hajduk u reprezentaciji vidi Maloču i Pašalića. Pojedinačnih iskakanja nije bilo, baš nitko od igrača nije se nametnuo, Čopa smo proglasili za igrača utakmice na temelju pogotka, hladnokrvno je realizirao jedanaesterac. Baš je Čop, zajedno s Čileancem Fernandesom i Alžircem Soudanijem odradio lavovski posao u obrani, trkom je taj trojac natjerao zadnju liniju Hajduka da teško izađe iz svojih 20 metara. No, igrački je sve to bilo tanko, svi oni koji se žele nametnuti Kovaču morat će još zapeti kako bi ga natjerali da promisli o njima.

– Nisam puno toga vidio, opasnih situacija pred oba gola gotovo da i nije bilo – govorio je Kovač nakon utakmice.

Ako je i imao neke dvojbe, ako je želio u jednoj pravoj utakmici, kakvih je malo u Hrvatskoj ligi, vidjeti neke svoje kandidate na djelu, onda se vratio kući razočaran. Nije to bio derbi na nekom nivou.

– Posebno je Hajduk zakazao – kazao je Kovač.

Tudor nije čudotvorac

I bio je u pravu, Hajduk je bio toliko slab da je Dinamu bilo dovoljno samo da odigra malo agresivnije i pobjeda je bila sigurna. To je ta razlika u kvaliteti, u ulaganju. Hajduk se danima hrabrio mladošću, agresijom, Igor Tudor proglašavan je trenerom čudotvorcem i onda je došla jedna utakmica u kojoj su sve razlike, od financija od igračke moći, bile toliko vidljive. Hajduk očito pada u formi, to se vidjelo u Puli, to je bilo jasno u Osijeku, a sada je stigla potvrda. I sve gluposti što ih je napravio Zdravko Mamić zapravo su pomogle Tudoru. Mamić je u glavnim rolama pa malo koga zanima Tudorova postavka igre. U kojoj je bilo svega. Valjda je sad shvatio da Milić u ozbiljnoj utakmici ne može odigrati beka. Kao da mu Pula nije bila dovoljna, tada je eksperimentirao s Nižićem na desnom beku. Bekove na klupu, a stopere u igru, to je njegova ideja, koja je završila negativno. Na stranu što je Dinamo visoko i agresivno napadao, ali Hajduk, kada je on bio u situaciji obrane, nije sličio na ozbiljnu momčad. Vezisti u praznom prostoru, napadač Maglica na 30-40 metara od svojih vrata, a brzonogi Kouassi duplirao je Vršajevića na desnom beku.

Nije Tudor bio u formi za derbi, valjda je to i njemu jasno. Nekako mu ne ide, za sada njegov trenerski opus krasi ona pobjeda iz rujna od 2:0, kakvih je bilo u povijesti. Ali, po dva rezultata je jedinstven, kup-poraz u Maksimiru od 5:0 najgori je u povijesti, a ovih 2:0 prva je pobjeda Dinama u Poljudu s dva razlike otkako je Hrvatske lige.

>> Dinamo pobjedom nad Hajdukom napravio novi korak ka naslovu

Komentara 3

VK
vječni krojf
12:58 24.03.2014.

Maa,i Kovac polako filozofira,nista mu ne odgovara.Nek si pogleda Perisica kojeg zove uvijek u repku.Taj vec drugu godinu stagnira,nema ga nigdje a siguran je putnik za Brazil.Cekaj Niko vidjet ces sta ce biti poslije Brazila.Narod nas ima predosjecaj da ces sa repkom postati svjetski prvak.Sada jos ne vide nista ali ces poslije cuti primjedbe kako to da je tvoj brat u strucnom stozeru,covjek koji nikada nije bio trener.Ako gledamo sta se sve pise o Dinamu i Mamicima te je Dinamo ovo,ono familijarna prcija,onda je i repka prcija Kovaci.Ima Hrvatska trenera zasto moraju braca biti u stozeru.Naravno to nitko ne vidi,a svi su vidjeli Kranjcare i zamalo unistili karijeru Niki Kranjcaru,I samo ga je dragi Bog spasio od tadasnjih krvolocnih tigrova koji su se poslije posakrili.

MA
magnum2013
13:26 24.03.2014.

Ako ste mislili da je Kovač išao u Split zbog Dinamovaca malo ste u krivom. Pa što on da gleda dinamove igrače kad i drugim trabantima od trenera u drugim reprezentacijama Dinamovi igrači nevaljaju. Svi smo mi od braće Kovač oćekivali makar poštenje, ali....Dobro reče jednom Mamić: Živi u Salzburgu i da ga je zvala makar Herta, ovamo nebi došao! Oni su se samo uklopili u struju koja vlada u HR a to je garancija da će mirno ploviti, ako se ništa ne promjeni. Pogledamo li izbornike svih selekcija sve će nam biti jasno. Hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije