Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS FINALE

Zoran Gobac: Ako nije kriv, Šola se vraća u SEHA ligu

'10.06.2012., Zagreb, - Hotel Panorama,  okupljanje muske rukometne reprezentacije zbog priprema na Olimpijske igre. Zoran Gobac, Slavko Goluza. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Anto Magzan/PIXSELL
14.04.2013.
u 13:30

SEHA liga primit će Šolu natrag, doveo joj je Gazprom. A u HRS-u nije ni dao ostavku...

Regionalna rukometna SEHA liga krenula je prošle sezone kao avantura, a jučer je u Skoplju uveliko dobila na značaju. Ruska tvrtka Gazprom četiri sljedeće godine bit će sponzor lige i ne treba se začuditi bude li to za dvije, tri godine najjača europska liga. Jer, procjenjuje se da će Gazprom godišnje izdvojiti dva milijuna eura.

- Pola godine trajali su pregovori s Rusima. Sada, kada je potpisan ugovor, to je za nas veliko olakšanje. Ali i obveza. Jer, ne smijemo izigrati povjerenje koje nam je ukazala jedna od najmoćnijih europskih tvrtki. Nadamo se da će liga iz godine u godinu biti sve jača. I ono što je bitno, o svemu što ćemo ubuduće raditi obavještavat ćemo Europski rukometni savez. Kamo sreće da se uskoro dogovorimo da pobjednik SEHA lige ide izravno u Ligu prvaka, a finalist u Ligu EHF-a - rekao je Zoran Gobac, jedan od dva dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza.

Neće igrati samo Zagreb i Nexe

Zanimljivo, Gobac nije izabran za jednog od tri dopredsjednika SEHA lige. Tu dužnost prepustio je, uime Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislavu Grahovcu.  - Dovoljno je da sam u Upravnom odboru. Sada je bitno da što prije potpišemo ugovor s TV kućom koja će prenositi utakmice. Jer, TV prijenosi privlače druge sponzore - kaže Gobac. Neće li Hrvatska liga trpjeti jer se sudionici SEHA lige priključuju tek u njenoj završnici? Sigurno je da bi Bjelovar, Đakovo, Varaždin... rado vidjeli u svom gradu i CO Zagreb. A ovako ga neće vidjeti, jer nemaju kvalitetu da igraju Ligu za prvaka Hrvatske.  

- Hrvatska je liga sve jača. Pojavljuje se velik broj mladih, kvalitetnih igrača. I tko kaže da će Zagreb i Nexe svaku godinu igrati SEHA ligu? Možda se to promijeni. Bit će tu i drugih naših klubova koji će imati priliku igrati u SEHA ligi.

Kakav je stav SEHA lige prema slučaju Sandija Šole, koji je trenutačno u pritvoru zbog malverzacija u Karlovačkoj banci?

- Sandi je vodio i priveo kraju razgovore s Gazpromom. Dakle, njegove su zasluge za ovo sponzorstvo velike. On je očekivano dao ostavku na mjesto predsjednika SEHA lige i tu mu nitko ne može prigovoriti. Ako se njegov slučaj pozitivno riješi, on će se sigurno vratiti u SEHA ligu.

Mesarić mijenja Sandija Šolu

A kako se na njegovo uhićenje gleda u HRS-u, kojemu je predsjednik? Na toj funkciji nije dao ostavku...

- Imat ćemo sljedeći tjedan sastanak Upravnog odbora. Dok se ne riješi slučaj, vršitelj dužnosti predsjednika HRS-a bit će vjerojatno Boris Mesarić, prvi dopredsjednik.

Zagreb danas u finalu SEHA lige igra protiv Vardara.

- Odigramo li kvalitetno kao drugo poluvrijeme protiv Meškova, možemo osvojiti trofej. Ako nas je Vardar lani pobijedio u Zagrebu, zašto mi ne bismo njih u Skoplju, ne bojimo se paklene atmosfere!

>>Červara naljutili naši suci! Vujović: Lino nije postupio korektno...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije