Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Mi smo moćni'

Zdravko Mamić: Posao sam učio od Srba, ali sve sam ih nadmašio!

Zdravko Mamić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
17.03.2017.
u 17:40

Imam osećaj da se stalno igra na mojoj polovici terena, nikako da prijeđem na njihovu, tvrdi Mamić

Zdravko Mamić ugostio je novinare srpskog Blica te im, kako navode, bez dlake na jeziku govorio o aktualnim političkim događajima u Hrvatskoj i Srbiji, ali i o tome kako je zaradio novac od prodaje igrača.

Crvena zvezda i Partizan su od 2007. godine zaradili na transferima igrača 74 milijuna eura, a GNK Dinamo za posljednjih godinu dana 74,5. Dinamov savjetnik je taj podatak obrazložio uz konstataciju da hrvatski prvak jednostavno radi bolje od srpskih klubova.

- Mislim da Zvezda i Partizan kada su u pitanju transferi rade dobar posao. Ja sam djelomično učio od njih. Kada sam došao na poziciju u Dinamu, sa zavišću sam gledao na to što su radili Cvetković i Džajić u Zvezdi, kao i Zečević i Bjeković u Partizanu. Oni su bili avangarda u sklapanju velikih poslova, a onda sam se pojavio ja. Sve zajedno sam ih nadmašio. Kada ta dva kluba promatrate u odnosu na Dinamo, može se reći da su podbacili. Oni rade dobro, ali Dinamo radi još bolje. Međutim, i oni i ja imamo probleme. Mnogo smo učinili za klubove i razvoj klubova, ali se izgleda vole neuspješni ljudi. Oni koji ne rade i ne donose nikakve odluke nemaju nikakvih problema - kaže Mamić.

Blicovi novinari konstatirali su kako malo ljudi može izdržati 13 godina na čelnoj funkciji kao Mamić.

- Moj pomoćnik Barišić i ja smo 2000. godine zatekli najgore stanje u Dinamovoj povijesti. Tada je klub samo postojao na papiru. Mi smo prebrodili stečaj, krenuli smo naprijed i klub se sada nalazi u izuzetnoj situaciji. Žao mi je jer smo mogli mnogo više, jer imamo potencijala. Ipak, to je nemoguće ako uzmemo u obzir okolnosti u kojima Dinamo funkcionira. Svi su protiv nas. Zamislite da nisu, ne moraju nam pomagati. Imam osećaj da se stalno igra na mojoj polovici terena, nikako da prijeđem na njihovu. Mi se stalno branimo, uvijek nas napadaju. Pričaju da smo prvi i da osvajamo trofeje zato što nam netko pomaže i da smo privilegirani. Sve je to laž. Mi smo moćni i dobro organizirani - naglasio je Dinamov savjetnik.

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Komentara 20

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:55 17.03.2017.

Zar stvarno mislite da Dinamo postoji zbog prodaje igrača, dolara i eura. Ja sam išao na utakmice zbog nogometa, a ne zbog cijene igrača. Nekad su djeca znala nabrojiti sve igrače u timu, a sad ne znaju ni igrače u reprezentaciji. Pričali smo danima o golovima i obranama a sad pričamo o čemu? I nakon 40 godina pričamo o velikom pobjedama Dinama, a sad pričamo o kriminalu. O čemu će se pričati za 40 godina. O milijunima sigurno neće. Kad Dinamo bude napravio nešto u Europi onda će Mamic biti moj heroj.

Avatar jocker-3
jocker-3
19:16 17.03.2017.

Jest da je utajio koju kunu,uzeo i sebi za mali čamac od 2milijuna eura,ali nikome dinamo nije dužan poreza za bilo šta....naši tajkuni ne plaćaju porez i nikome ništa,a ništa ne proizvode,a Mamića zna cijeli svijet,bolje nego ijednog hrvatskog državnika,makar on bio iz Hercegovine.....

FS
feketic.stjepan
20:12 17.03.2017.

Znanje koje će uskoro postati neupotrebljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije