Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TRIBINAMA I KOVAČ

Mamić nakon poraza: Najljepši finale ikad!

Zdravko Mamić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
14.05.2014.
u 08:00

– Želim vjerovati da će nekom božjom providnošću nesporazumi i sukobi nestati te da ćemo i mi u Zagrebu imati ozračje nalik ovom na Kantridi ili na većini europskih stadiona – kazao je Mamić

Izbornik Niko Kovač nije želio otkriti nijedno od 30 imena koja će obznaniti u srijedu prijepodne. A o utakmici je rekao:

– Rijeka je zasluženo osvojila kup, bila je opasnija od Dinama i čini mi se da je više željela ovaj trofej – kaže Kovač.

Neka se ugledaju na nas

Dinamov izvršni predsjednik, Zdravko Mamić, najprije je otišao u svlačionicu k svojim igračima, potom je stao pred mikrofone:

– Svaka čast našim igračima, zahvalio sam im na trudu i nadljudskim naporima u ovoj teškoj situaciji. Ovo nije neuspjeh, jer je pobijedila bolja momčad u dvije spektakularne utakmice. Sigurno ćemo se uskoro pojačati, ali nije lako dovesti igrače koje želimo. Čestitke Rijeci, koja je zasluženo osvojila kup i razveselila svoj grad. Ovo je bio najljepši finale dosad, odigran u impresivnome ozračju! Svi moramo biti ponosni na naš nogomet, koji ostvaruje sjajne rezultate u uvjetima u kojima živi i radi. Nogomet je najbolji segment našega društva i svi bi se trebali na njega ugledati – rekao je Mamić.

Bilo je sukoba između dviju navijačkih frakcija BBB–a. Imate li neku ideju kako pomiriti sukobljene frakcije, kako opet sjediniti klub sa svim navijačima?

– Na žalost, ne! Dao bih i ruku i nogu da se nešto pozitivno napravi! Želim vjerovati da će nekom božjom providnošću nesporazumi i sukobi nestati te da i mi u Zagrebu imamo ozračje nalik ovom na Kantridi ili na većini europskih stadiona – kazao je Mamić.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Vratar Antonijo Ježina bio je tužan:

– Potrošili smo i zadnji atom snage.

Od tri primljena pogotka u dvije utakmice, dva idu na vašu dušu...

– Pogreške se događaju. Treba izvući pouku i ispravljati pogreške.

Kapetan Joe Šimunić na pitanje razmišlja li o prestanku karijere?

– Ne, uopće o tome ne razmišljam!

Predsjednik HNS–a, Davor Šuker, kaže:

Leovcu Dinamo leži

– Rijeka je zasluženo slavila u prekrasnom finalu, čestitam klubu, navijačima i gradu na velikom uspjehu!

Riječani su se dugo, dugo zadržali u svlačionici iz koje je odjekivala pjesma. Bivši “dinamovac”, Ivan Tomečak, ozaren je došao pred novinare:

– Nije bilo lako, Dinamo je držao loptu, no mi smo se dobro branili i bili smo opasni u igri prema naprijed. Sretan sam zbog ovog trofeja, veselje je u svlačionici golemo! Nisam razmišljao ni o kakvoj osveti svom bivšem klubu, legitimno je pravo Zdravka Mamića da procijeni jesam li ili nisam dovoljno dobar igrač za plave... – kazao je Tomečak.

Marin Leovac zabio je Dinamu gol u dresu bečke Austrije, sad je plavima “oteo” i kup:

– Očito je da mi Dinamo “leži”, ha, ha... Kad sam dolazio u Rijeku, rekao sam da sam došao po trofej. I evo ga, tu je trofej...

>> 'Dubok naklon igračima, izdržali su i pokazali veličinu! Ovo je šlag na tortu'
>> Rijeka bolja od Dinama i u uzvratu za treće Rabuzinovo sunce!

Komentara 24

MA
magnum2013
09:32 14.05.2014.

Vrlo je jadno i žalosno što svojim nekorektnim komentarima umanjujete uspjeh Rijeke. Treba im čestitati jer su bili bolji i zasluženo osvojili HR kup. Riječka publika je pokazala kako se voli svoj klub i kako se navija za njega. Zagrebačka publika je pokazala kako se " navija i voli " svoj klub. No nije prvi put, a sad će vjerojatno nastaviti sa "borbom" za bolji Dinamo na EU utakmicama jer im je uz izgubljene mušketire to jedina nada da FIFA ili UEFA kazni i izbaci Dinamo iz natjecanja. Što će sigurno uz ove huligane i ućiniti. Zato još jednom bravo za Riječane, i čestitke za izvanredan rad Keku.

Avatar Semper_Fi
Semper_Fi
11:08 14.05.2014.

Čestitke Rijeci na osvojenom kupu.Moram priznati, iako sam dinamovac,priželjkivao sam da Rijeka osvoji kup i to prvenstveno zbog navijača Rijeke i uprave kluba koji pokazuju kako se radom,ulaganjem može postići uspjeh.Nama dinamovcima ostaje slušati "kletve s istoka" neposlušnih sinova koji će u svojoj borbi za pravdu izbaciti Dinamo ove godine iz Europe.

LI
Lisabon
10:04 14.05.2014.

Nitko nesmije i ne zeli umanjiti uspjeh Rijeke.Cestitke na dobro odigrane obje utakmice i zasluzeno osvojen Kup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije