Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV PEH

Zbog ozljede oba hrvatska gimnastičara odustala od finala

06.03.2022.
u 16:45

Tina Srbića muči upala oko ključne kosti, a Benović je ozlijedio petu na zagrijavanju uoči fnala preskoka

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić, osvajač srebra u vježbi na preči s Olimpijskih igara u Tokiju, otkazao je današnji finale na Svjetskom kupu u Dohi. U kvalifikacijama Dohe imao je najbolju ocjenu i velike izglede za još jedno postolje, no bol je bila jača.

– Čekali smo s odlukom sve do dana finala, da vidim kako ću se osjećati. No nije bilo dobro, jedva rukom radim neke osnovne radnje. Očigledno se od svih ovih napora u zadnje vrijeme nešto upalilo oko ključne kosti. Ne znam koja je točna dijagnoza, ali trener Lucijan Krce i ja odlučili smo otkazati finale. Ne želim riskirati neku puno težu ozljedu. Sezona je duga i želim se što prije oporaviti i krenuti dalje – rekao je Tin.

U ovoj sezoni Srbića očekuje Europsko prvenstvo u Münchenu sredinom kolovoza te Svjetsko prvenstvo u Liverpoolu u listopadu ove godine.

– Bilo je nekih natjecanja na kojima sam nastupao s bolovima, ali ovaj put stvarno ne mogu. Jasno, da je riječ o finalu Olimpijskih igara, stisnuo bih zube i nekako “preživio” – zaključio je Srbić.

Ni drugi naš finalist Aurel Benović nije jučer nastupio na preskoku. Mladi Osječanin već je vukao ozljedu koljena iz kvalifikacija, a na zagrijavanju je dodatno ozlijedio petu.

Nema smisla, baš kao i kod Srbića, riskirati. Treba sačuvati zdravlje jer će ove sezone biti jako puno natjecanja – rekao je Vladimir Mađarević, njegov trener.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije