Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale

Zagrebaši izgubili od Vardara i ostali bez naslova u SEHA ligi

PPD Zagreb - Vardar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
03.04.2019.
u 21:16

Odigravši utakmicu krvavih koljena zagrebaši su stekli i podršku lokalnih navijača na Final Fouru u bjeloruskom Brestu, ali izostala je sreća

Drugu godinu zaredom PPD Zagreb pao je u finalu regionalne SEHA Gazprom lige. I opet je hrvatski prvak pružio sjajan otpor favoriziranom Vardaru, na papiru daleko snažnijoj momčadi, držao se do kraja, ali skopska momčad došla je do svog petog naslova.

Odigravši utakmicu krvavih koljena zagrebaši su stekli i podršku lokalnih navijača na Final Fouru u bjeloruskom Brestu, ali izostala je sreća. Kad se ukazala šansa nakon kontre Zlatka Horvata i pogotka za 23:24, Stojanče Stoilov iz odbijance je u 59. minuti vratio na +2 nakon što je Ristanović obranio Kristopansu.

>> Pogledajte kako su rukometaši PPD Zagreba proslavili drugo mjesto

Tri utakmice stale su u jedno poluvrijeme finala SEHA lige. Zagrebaši su krenuli daleko bolje nego u onoj utakmici osmine finala Lige prvaka kad su teško stradali protiv istog suparnika. Taktičko iznenađenje bila je izolacija Kristopansa, a odlična obrana donijela je dvije kontre i vodstvo 7:4 nakon 11. minute kad je Mandić zabio u kontri pa je trener Vardara Parondo morao pozvati minutu odmora.

Usto je i Moraes zaradio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja na Vlahu. No, Vardar je prejaka momčad da bi to dugo trajalo, te je serijom 3-0 prvo ulovio prednost, a onda i poveo te u 29. minuti dišao i do tri gola prednosti (11:14).

U samoj završnici poluvremena mučna scena – Nijemac Dissinger u padu je nakon skok-šuta teško ozlijedio ruku, uletjeli su liječnici obe ekipe da ga saniraju. Skopska momčad tako je ostala i bez drugog važnog aduta, no imala ih je još jako puno. Platio je Potočnik te je zbog ulaska u Dissingera dobio izravan crveni karton.

Hrvatski prvak je početkom nastavka ulovio priključak, a Horvat je u 35. minuti sa sedam metara donio izjednačenje (14:14). Čak jedanaest zagrebaša, računajući i vratara Kastelica, u tom trenutku već je bilo u listi strijelaca, no nisu više mogli računati ni na Davida Mandića koji je već u 35. minuti zaradio treće isključenje. Tamše je u nastavku umjesto Kastelica na vrata stavio Ristanovića koji je povezao dvije obrane.

Vardar je kontrolirao utakmicu golovima Kristopansa, a PPD Zagreb igrao je hrabro, silno se borio, za svoje mogućnosti u tom omjeru snaga vrlo kvalitetno parirao, ali imao je ipak premalo vrhunskih opcija u napadu, naročito u vanjskoj liniji. Tamše nema „monstruma“ u ekipi kao što je Kristopans, a bez toga teško je ostvariti nešto više od odličnog otpora. Bez obzira, bilo je to jako dobro izdanje plavih koje daje nadu za sljedeću sezonu SEHA lige.

PPD ZAGREB – VARDAR 23:26 (12:14)
BREST – Dvorana Viktoria. Gledatelja 2500. Suci: Ražnatović i Pavićević (Crna Gora)
PPD ZAGREB: Ristanović 5 obrana, Kastelic 4 obrane i 1 gol; Mrakovčić 4, Božić-Pavletić 3, Kontrec 1, Burić 1, Sršen 2, Horvat 3 (1), Potočnik 1, Jotić, Ravnić 1, Mandić 2, Hrstić, Bičanić 1, Vlah 3, Vekić. Trener Branko Tamše
VARDAR: Milosavljev 8+1 obrana, Kalifa; Stoilov 3, Popovski, Krištopans 7, Moraes, Dissinger 2, Karačić, Skube 5, Kalaraš, Čupić 2 (1), Dibirov 5, Gorbok, Šiškarjev 2, Vojvodić, Kiseljev. Trener Roberto Garcia Parondo. 
SEDMERCI: PPD Zagreb 2 (1), Vardar 1 (1)
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 12 minuta, Vardar 4 minute
CRVENI KARTONI: Potočnik i Mandić (PPD Zagreb), Moraes (Vardar)

Ključne riječi

Komentara 4

BL
bluewitch
22:26 03.04.2019.

Ovaj Latvijac je čudo....planina od 215 cm, čudesne tehnike i sjajnog šuta...kad ode u Pariz bit će Vardar 50% slabiji

Avatar Diavolo
Diavolo
09:41 04.04.2019.

Kakav rabijatni, pregrubi sport, nema to puno veze sa vjestinom i tehnikom ,samo udri potegni, cepaj itd Seljacija

Avatar rubinet
rubinet
14:20 05.04.2019.

Svaka čast Plinarima,ali Makedonci su bili bolji. Vardar ima više kvalitetnih igrača,Vardar ima boljeg stratega na klupi...i to je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije