Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPUNO ZASLUŽENO

Zadar u nevjerojatnoj atmosferi demolirao Split i osvojio prvu titulu nakon 13 godina!

Zadar: Peta finalna utakmica doigravanja Prvenstva Hrvatske, KK Zadar - KK Split
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/11
05.06.2021.
u 21:43

Bila je to peta utakmica u seriji, koju su Zadrani doveli u pitanje nakon vodstva 2-0.

Nakon 13 godina čekanja, Zadrani su ponovo košarkaški prvaci Hrvatske. U petoj utakmici finala doigranja HT Premijer lige, u takozvanoj majstorici, doslovce su pregazili velikog im dalmatinskog rivala Split (84:57).

A završni rezultat najbolje oslikava kolika je to bila dominacija domaćina koji su naslov počeli slaviti već u posljednjoj minuti treće četvrtine, na "plus 31" (71:40).

Umjesto u praznom Višnjiku, završna utakmica HT Premijer lige odigrala se u atmosferi kakvu bi priželjkivao i legendarni Krešo Ćosić, čije ime ovaj sportski hram nosi.

Nakon prve dvije utakmice finala, odigrane bez publike, vidjevši koliki je pritisak Zadrana, čelnici domaćeg kluba odlučili su pustiti sve sugrađane željne košarkaških uzbuđenja. Riskirali su tako domaćini kaznu od 40.000 kuna a njihov direktor Željko Žilavec, kao odgovorna osoba 10.000 kuna. No, to je očito bio ukalkulirani rizik, u želji da se osvoji 13 godina čekani naslov.

A njega su, još duže, čekali i Splićani koji su prvaci posljednji put bili 2003. godine. Imali su i oni podršku ali tih 40-tak navijača žutih zanemariv su broj za onih 4.000 domaćih pristaša predvođenih raspjevanom navijačkom skupinom Tornado koja se, očito, silno zaželjela košarke.

A baš oni su nekoliko puta zapjevali "Kako je dobro vidjeti te opet... kao nekad osvojiti prvenstvo" sugerirajući tako da je njima lijepo vidjeti košarkaše na djelu ali da je i ovima zacijelo lijepo vidjeti ispunjene tribine. Doduše, koliko god je bilo koristi za momčad Zadra toliko bi moglo i biti štete postane li Zadar za tjedan dana postane epidemijsko žarište jer vrlo mali postotak nazočnih, i zgusnutih navijača, nosio je masku.

Iako je američki centar Onuaku odradio svoje (19 koševa, 14 skokova), neočekivani junak majstorice bio je jedan momak iz drugog plana. Nije Jordan, ali je Antonio Jordano, momak filigranske ruke koji je zabio 22 koša, zabivši 7 trica iz 10 pokušaja. Još kada je Carter odigrao svoje (15 koševa, 11 skokova, 5 asista) te Mavra svoj dio posla odradio uredno (11 koševa) onda je jasno zašto se Split ovako proveo u vrelom Višnjiku. A baš je Mavra proglašen i za najboljeg igrača finalne serije.

Slavlje započeto na Višnjiku, u kojem je sudjelovao i vratar svjetskih nogometnih doprvaka Danijel Subašić, nastavilo se na zadarskom Narodnom trgu, mjestu na kojem Zadrani tradicionalno slave svoje trofeje. Subašić je navijao u dresu Domagoja Vukovića koji je pristao na ritualno rezanje repića nasred parketa. 

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
21:49 05.06.2021.

Bravo, Zadre, svaka čast! :) Čestitke! :)

DU
Deleted user
21:46 05.06.2021.

Dobar naslov : Zadar demolirao Split . Očekivao sam neizvjesnu utakmicu.

Avatar Ričard
Ričard
22:09 05.06.2021.

Lipo, Lipo,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije