Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio savez

Votka ipak ne pomaže: U Bjelorusiji zbog virusa odgođene dvije utakmice

Aleksandar Lukašenko
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
11.05.2020.
u 21:34

Utakmice su odgođene zbog sumnje u pojavu koronavirusa među igračima Minska i Lokomotive

Jedna utakmica elitnog razreda bjeloruskog nogometa i jedna drugoligaška utakmica odgođene su zbog sumnje u slučajeve COVID-19, objavio je u ponedjeljak Bjeloruski nogometni savez.

Bjelorusija je do sada bila jedina zemlja u Europi u kojoj se igra nogomet usred pandemije koronavirusa. Prije dva dana krenulo je i prvenstvo Farskih Otoka.

U Bjelorusiji ima gotovo 24.000 potvrđenih slučajeva koronavirusa, a umrlo je više od 130 osoba.

Odgođena je utakmica Premier lige između FC Minsk i Neman Grodna, koja se trebala održati 15. svibnja, te susret druge lige između Arsenala i Lokomotive Gomel, zakazana za 16. svibnja.

Utakmice su odgođene zbog sumnje u pojavu koronavirusa među igračima Minska i Lokomotive.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji je na vlasti od 1994. godine, javno je skeptičan prema potrebi snažnih aktivnosti za suzbijanje širenja koronavirusa.

Strahove od virusa nazvao je "psihozom" te je predložio uživanje u votki, posjete sauni ili igranje hokeja na ledu kako bi se pobijedila bolest. 

Komentara 1

Avatar ElizabethRZ83
ElizabethRZ83
21:46 11.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​o​k​.​c​o︆︅​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije