Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI VELIKAN

U Jugoslaviji podržao Tuđmana i HDZ, otkrio kako su ga dočekali u Srbiji: 'Bože sačuvaj!'

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
11.05.2020.
u 16:44

Franjo se u razgovoru prisjetio i legendarne utakmice s Dream Teamom, a komentirao je zašto je Hrvatska napustila postolje 1995. u Ateni na Europskom prvenstvu kada je naslov osvojila tadašnja Jugoslavija. Arapović smatra kako se nije radilo o političkoj pozadini

Franjo Arapović bivši je hrvatski košarkaš, reprezentativac hrvatske i jugoslavenske košarkaške reprezentacije.

Strijelac je slavnog koša kojim je Hrvatska preokrenula vodstvo SAD-a na OI 1992. u finalu. 

Stasiti Hercegovac još je 1989. izbačen iz reprezentacije SFRJ.

Tada sam se valjda ogriješio o nepisani kodeks ponašanja za sportaše u svijetu socijalističkog samoupravljanja. Kao tada poznat sportaš počeo sam se pojavljivati na sjednicama stranke u nastajanju, a na prvom saboru HDZ-a u “Lisinskom” bio sam izabran u radno predsjedništvo. Zbog te bezazlene podrške dr. Franji Tuđmanu i njegovoj ideji tadašnji izbornik Dušan Ivković brisao me s popisa reprezentativaca, a bilo je tada čak i opcija da mi se potpuno zabrani igranje u ligi bivše SFRJ. Cibona je bila prisiljena kazniti me petomjesečnom zabranom igranja bez premija. Živjeli smo u takvom sustavu pa sam ih razumio. Protiv kazne nisam se tada bunio pa neću ni sada. - rekao je Arapović u jednom od razgovora za Večernji list

On je gostovao u Podcast Inkubatoru gdje se prisjetio i utakmice u Beogradu kada je igrao za Žalgiris, a sve se to događalo netom nakon završetka rata u Hrvatskoj. 

- Moj prvi odlazak u Beograd nakon desetak godina. Atmosfera je bila 'Bože sačuvaj', ali sam bio sam. Lakše je putovati kao momčad, ali ovako s 'tuđom' mi nije bilo svejedno. Bio sam sam, cijela situacija tada, nikad ne znaš što ti mogu napraviti u restoranu ili hotelu, Litva je angažirala dva čuvara koja su mi u avionu rekli da kraj njih sjedim. Na svu sreću, sve je prošlo u redu, ali nije mi bilo svejedno - otkrio je Franjo. 

Franjo se u razgovoru prisjetio i legendarne utakmice s Dream Teamom, a komentirao je zašto je Hrvatska napustila postolje 1995. u Ateni na Europskom prvenstvu kada je naslov osvojila tadašnja Jugoslavija. Arapović smatra kako se nije radilo o političkoj pozadini.

- Nisam bio tamo, ali u razgovoru s igračima koji su bili tada, Hrvatska je otišla s postolja zbog sudačke krađe u polufinalu. Da se radilo o krađi dovoljno govori i to što nije bilo sankcija nakon tog poteza, a da je bilo, onda bi se gledale sudačke odluke pa bi vidjeli što se dogodilo. Naravno, bio je to nesporstki potez, ali i suđenje u polufinalu je bilo nesportsko - poručio je Arapović. 

>>>> Pogledajte što je Kukoč rekao o Jordanu

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

MC
McDonaldTrump
17:37 11.05.2020.

U 3 PM, revizionisti i fabrikanti izmisljotina. Bolji ste jos nego bivsa KPJ. Za povracat.

CH
che9
19:44 14.05.2020.

medijski exponat, maskota hdz-a... najpoznatiji po dizanju Dražena i ostalih u zrak nakon osvajanja nekog trofeja

Avatar EU Srbin
EU Srbin
19:49 11.05.2020.

kakav on i reprezentacija one Ju pred rat. Kvalitetom on tu nije pripdao. Jest da ga je Ivkovic iz potpuno nepoznatih razloga vodio u Seul umjesto Pecarskog tada u top formi. Imao je i Duda svojih musica i igraca koje nije podnosio. Sale nacionalne je jos jedan primjer

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije