Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA TIPA ULETAVALI CURAMA

VIDEO Trener Dinama je mlađi od petorice glavnih igrača, na vrlo originalan način su prezentirali novi dres

30.09.2022.
u 10:25

Košarkaški klub Dinamo nije sekcija istoimenog nogometnog kluba kao što je to slučaj s Realom ili Barcelonom. Ovaj Dinamo s nogometnim dijeli smao ime i navijačku skupinu Bad Blue Boys koji bi, ako kupe 986 godišnjih ulaznica, mogli postati glavni sponzor kluba

Kad već nisu uspjeli privoljeti Krunu Simona da zaigra u klubu koji nosi ime onog nogometnog čiji je ovaj bivši reprezentativac vatreni navijač, u Košarkaškom klubu Dinamo su na vrlo maštovit način promovirali početak nove sezone, prve u kojoj će ovaj klub igrati u najvišem rangu hrvatske klupske košarke.

Naime, poslali su u grad dvojicu prvotimaca, Tomislava Cvitkovića i Martina Klepu, da poput kakvih "egzibicionista" prolaznicima pokazuju novi dres Dinama u svezi s čime su snimili i prigodni video.

Pokušaj je to da se na atipičan način promovira novi premijerligaš koji se, još od preimenovanja iz Rudeša u Dinamo, oslanja na navijačku snagu Bad Blue Boysa. Štoviše, uprava kluba pokrenula je akciju kupnje godišnjih ulaznica pod radnim naslovom "Ugovor sezone" i svaki kupac s klubom potpisuje neku vrstu osobnog ugovora. Ako se pak dogodi da klub bude imao 986 takvih "ugovora", a dosad ih je oko 350, kao glavni sponzor kluba bit će predstavljena poznata navijačka skupina i to kroz njihov prepoznatljiv logotip buldoga i uz otisnutu godinu (1986) osnivanja Bad Blue Boysa.

Uoči početka sezone predstavili smo Zagrebu i dresove u kojima će naši igrači istrčati već u prvoj utakmici protiv KK...

Objavljuje Košarkaški klub Dinamo ZagrebSrijeda, 28. rujna 2022.

A BBB-ovci se očekuju, u većem broju, i u prvoj ovosezonskoj utakmici protiv Alkara, u subotu u 15 sati u Draženovu domu. Tim više što su dolazak najavili i sinjski Maligani, glasni navijači gostujućeg premijerligaša.

- S nestrpljenjem čekamo tu prvu utakmicu. Složili smo mmomčad koja može protiv svakog tražiti pobjedu i to već planiramo u subotu protiv Alkara. I mi i oni u ovaj susret ulazimo s manjkom informacija jedni o drugima. Mi smo promijenili šest igrača, oni gotovo cijelu momčad a imaju i novog trenera i morat ćemo se fokusirati na svoju igru. Ostanak želimo osigurati što prije, a osobno mislim da imamo kvalitetu da uđemo u doigravanje i to kroz Ligu za prvaka, da budemo među šest najboljih. Svi mi predstavljamo Dinamo i priče o ostanku u ligi trebaju vrlo brzo postati suvišne - kazao je trener dinamovaca Mario Štirjan.

A riječ je o mlađahom stručnjaku u kojem klupsko vodstvo također vidi svoju budućnost i koji je sa svojih 28 godina mlađi od petorice svojih igrača, odnosno od 37-godišnjeg Ivana Novačića, 36-godišnjeg Damira Markote i 32-godišnjeg kapetana Hrvoja Garafolića ali i od Andra Anzulovića (31) i Davida Ušića (29). Štirjan je zanat kovao uz bivšeg prvog trenera Milana Ličinu ali i pod mentorstvom jednog od najboljih hrvatskih trenera Nevena Spahije inače dopredsjednika kluba.

A od koristi mu može biti i veliko igračko iskustvo najvećeg ovoljetnog pojačanja Ivana Novačića, dojučerašnjeg cibosa, koji je kazao:

- Navijači koji stoje uz klub bili su mi jedan razloga prelaska u Dinamo. Želim se dokazati i njima jer rijetko u Hrvatskoj imaš klub koji ima navijače iza sebe.

I doista, rijetki su košarkaški klubovi u Hrvatskoj koji imaju navijački oslonac, pristaše koji su spremni organizirano navijati i na gostovanjima. A takvo što nema niti jedan drugi zagrebački premijerligaš a njih je ukupno pet plus Gorica. Uz Cibonu i Dinamo, to su još i Cedevita Junior, Furnir i Bosco i svi oni kreću ovog vikenda.

Cibona je večeras Splitov gost na Gripama (19 sati), Dinamo u subotu dočekuje Alkar (15 sati), isti dan Furnir gostuje kod Škrljeva dok će Bosco, u ponedjeljak, na noge Zadru. Cedevita Junior će svoju prvu utakmicu igrati tek 8. listopada (i to protiv Bosca) jer su "vitamini" tražili odgodu prvog kola radi sudjelovanja u kvalifikacijama za Fibin Europa kup u kojima su, pak, ispali već na startu.

>> VIDEO: Prva reakcija slavnih Sinkovića nakon što im je pukao nevjerojatan niz dug 12 godina: Vratit ćemo se!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije