Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI USPJEH

Dinamo i BBB izborili prvu ligu: "Kad god bi bilo teško, oni bi zagalamili. Kapa im do poda"

Zagreb: Košarkaši Dinama plasirali se u HT Premijer ligu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
19.05.2022.
u 19:11

Tko će sve igrati za Dinamo u najvišem rangu, tek će se vidjeti. Baš kao što tek treba vidjeti hoće li im se pridružiti i Bosco koji ima priliku domoći se HT Premijer lige kroz razigravanje sa Sonik Puntamikom.

Samo dvije godine nakon što je promijenio ime u Dinamo, košarkaški klub iz Rudeša izborio je najviši rang. Dinamovci su to postigli pobjedom u finalu Prve lige nad Boscom (73:72), izborenom uz podosta sportske sreće. Naime, suparnici su propustili iskoristiti tri prilike, a četvrtu nisu dobili.

Uveo ih trener od 28 godina

– Kada sam vidio da Petar Babić 14 sekundi prije isteka 40. minute ima dva slobodna bacanja, nisam ni pomislio da će tako iskusan igrač promašiti oba, već sam razmišljao što mi nakon toga možemo učiniti. Gubili smo i u produžetku s četiri koša razlike i opet smo se vratili. Pobijedili smo uz puno sreće jer ovakvo što ni najveći umovi krimića ne bi napisali – kazao je najbolji igrač finala, kapetan Dinama Hrvoje Garafolić.

A on i suigrači ovom su pobjedom afirmirali svog 28-godišnjeg trenera Marija Štirjana koji nije zaboravio zahvaliti Bad Blue Boysima:

– Kada god bismo dospjeli u crveno, kada god bi bilo teško, oni bi zagalamili s čime bi ne samo bodrili nas nego bi i suparnicima otežali postavljanje napada. Kapa im do poda. Nosili su nas cijelu sezonu i nadam se da je ovo samo početak njihove podrške. No ja se nadam da će na našim premijerligaškim utakmicama biti i što više običnog puka, a ne samo navijačka skupina.

17.05.2022., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Treca utakmica doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu: KK Dinamo - KK Bosco. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

Tijekom sezone s momčadi su rasli i mlađi igrači kao što su Klepo, Cvitanović i Nakić-Vojnović, dobrih nastupa imali su i Škara i Kraljić, ali i čovjek za posebne zadatke Anzulović. Osim Garafolića, od sazrelih igrača veliki je oslonac treneru predstavljao Ušić koji je i zabio presudni koš, ali i bivši NBA igrač, 36-godišnji Damir Markota koji je kazao:

– Kada sam se priključio prije dva mjeseca, kada su me izvukli iz sportske mirovine, oni su već bili prvi i ja sam znao da mogu samo nešto pokvariti. Igrajući za Dinamo, vratila mi se želja i odlučio sam igrati još četiri godine..

Tomas dostojanstveni gubitnik

Tko će sve igrati za Dinamo u najvišem rangu, tek će se vidjeti. Baš kao što tek treba vidjeti hoće li im se pridružiti i Bosco koji ima priliku domoći se HT Premijer lige kroz razigravanje sa Sonik Puntamikom. Inače, premda je završio na pobijeđenoj strani, trener Bosca Ivan Tomas bio je dostojanstven u porazu:

– Čestitam Dinamu na ulasku u "premijerku". Tijekom sezone bili su najbolji. Nama je u ovoj utakmici ponestalo kvalitete jer nam se ozlijedio centar Krapić, a naši mladi igrači u napadu nisu imali dovoljno hrabrosti više probijati. Mi inače igramo dosta agresivno, no danas je bilo pakleno vruće pa se stoga i naš pritisak iscijedio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije