Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najavio derbi

VIDEO Čačić: Osijek će izaći iz krize, nadam se ne u subotu. Liga prvaka je san, ali i patnja...

Zagreb: Trener Dinama Ante Čačić najavio utakmicu protiv Osijeka
Slavko Midzor/PIXSELL
19.08.2022.
u 14:58

- Mogu se složiti da je natjecateljski prihvatljivija Europska liga, ali san je svakog igrača i trenera sudjelovati u Ligi prvaka što, uostalom, i samom klubu donosi veliki benefit. S druge strane, to je i patnja ako ste me dobro razumjeli... - rekao je Čačić.

Večerašnjom utakmicom Slaven Belupa i Gorice počinje šesto kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Središnja utakmica ovog kola igrat će se u subotu na Maksimiru gdje gostuje Osijek. 

Derbi kola, jubilarni 100. susret Dinama i Osijeka u HNL-u najavio je trener plavih Ante Čačić.

 - Teško je reći koja nam je utakmica važnija. Bez obzira na to kojih će početnih 11 izaći na teren, tražit ćemo isključivo dobru igru potkrijepljenu s tri boda. Osijek je malo lošije zakoračio u prvenstvo i nastoji izaći iz krize. Satkani su od vrlo kvalitetnih igrača, s dobrim trenerom, izaći će iz krize sigurno, a mi moramo učiniti sve da se to ne dogodi ove subote. Nama je važno da u dinamici osvajanja bodova zadržimo čelnu poziciju i dobro ozračje prije nadolazećih dvoboja. Ovo nam je 11. utakmica u 40 dana, a čekaju nas još tri u sljedećih devet dana tako da moramo dobro rasporediti snage. 

Ono što je važno u ovako jakom ritmu je širina kadra, a tu Čačić nema problema. Progovorio je i o povratku ozlijeđenih.

- Zdravstveno stanje je dobro, ali Boško Šutalo osjetio je bol u listu... Tek ćemo nakon zadnjeg treninga znati potpunu informaciju tko je u kakvom stanju i tko može „pokriti“ utakmicu. Momčadi su se priključili oporavljenici Marko Bulat i Kevin Theophile. Očekujemo povratak Josipa Šutala otprilike nakon utakmice protiv Šibenika krajem mjeseca. Rekao bih da ćemo za dva tjedna biti svi na okupu.

Neizbježna tema na konferenciji za novinare bile su europske utakmice protiv Bodo/Glimta i usporedba Lige prvaka i Europske lige. Koje je natjecanje za Dinamo prihvatljivije i u kojemu bi bio konkurentniji.

- Mogu se složiti da je natjecateljski prihvatljivija Europska liga, ali san je svakog igrača i trenera sudjelovati u Ligi prvaka što, uostalom, i samom klubu donosi veliki benefit. S druge strane, to je i patnja ako ste me dobro razumjeli... - zaključio je Čačić.

>> Pogledajte dio konferencije za novinare uoči susreta Dinama i Osijeka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije