Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
F2008 BOLID

Valentino Rossi briljirao u Ferrariju

20.11.2008.
u 20:43

Na stazi u talijanskom Mugellu, nedaleko Firence, osmerostruki je svjetski motociklistički prvak Valentino Rossi u četvrtak odradio 80-ak krugova testne vožnje u F1 bolidu Ferrarija.

Sjajni talijanski 29-godišnji šampion, poznat po svojoj brzini na dva kotača, impresionirao je vožnjom u bolidu. Ujutro je u najbržem krugu ostvario vrijeme od 23 sekunde i 93 stotinke, što je bilo za samo nepune tri sekunde sporije od rezultata Luce Badoera, profesionalnoga Ferrarijeva test-vozača, ili za nepunih pet sekundi sporije od rekorda staze, koji je u svom bolidu 2004. godine postavio Brazilac Rubens Barrichelo.

Poslijepodne je spustio rezultat na 1:22.500 tijekom 51 kruga na stazi, a nastavio bi juriti još bolji rezultat da ga nije prekinulo nevrijeme. Radi se o nešto manje od dvije sekunde sporijoj vožnji od Felipea Masse i Kimija Räikkönena, koji su te rezultate postigli nedavno testirajući na istoj stazi.

“Il Dottorea” je cijelo vrijeme bodrilo tisuću njegovih vjernih navijača s tribina. Prije početka testiranja, izjavio je da mu je cilj odvoziti jednu sekundu sporije od Barrichelova rekorda staze. Tu je, ipak, malo pretjerao.

Ferrari je nakon završenih F1 sezona na pistama Talijan isprobavao također 2005. i 2006. godine.

- Da sam se tada odlučio prekinuti karijeru motociklista i posvetiti se Formuli 1, mislim da sam do danas mogao postati sasvim solidan vozač. Teško mi je reći bi li ikad pobijedio utrci, ali osjećam da imam talenta za to - rekao je Rossi nakon testiranja.

Prošlog je tjedna završio jedno reli natjecanje u Monzi na drugom mjestu, a sljedećeg se mjeseca sprema nastupiti na posljednjoj utrci sezone Svjetskoga reli prvenstva, u Velikoj Britaniji. Ako već ne u Formuli, Rossi ozbiljno razmišlja da bi se 2010. godine mogao okušati u SP-u relijaša.

Mijenjanje vozila u svijetu automoto sporta postala je općepopularna stvar. Michael Schumacher tijekom ove je godine vozio nekoliko utrka Superbikea, dok je Sebastien Loeb, peterostruki uzastopni svjetski prvak u reliju, ovog tjedna u Španjolskoj testirao bolid F1 momčadi Red Bulla.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije