Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOMIČNO LEŽAO

Uznemirujući video: Sumo-hrvač pao na glavu i preminuo, navijači su bijesni

Sumo borac
Printscreen
30.04.2021.
u 13:58

Pojavio se video borbe u kojem se vidi trenutak kada je Hibikiryu pao na glavu. Nepomično je ležao, a protivnik je provjeravao je sve u redu s njim.

Japanski sumo-hrvač Mitsuki Amano (28), poznatiji kao Hibikiryu, preminuo je od posljedica pada u meču nakon više od mjesec dana.

Pojavio se i video borbe u kojem se vidi trenutak kada je Hibikiryu pao na glavu. Nepomično je ležao, a protivnik je provjeravao je sve u redu s njim. 

Hibikiryu je nakon pada prebačen u bolnicu u Tokiju gdje je pokazivao znakove poboljšanja i čak se počeo samostalno kretati. No, u srijedu se njegovo zdravlje pogoršalo i preminuo je isti dan.

Ovaj je nesretni događaj izazvao mnogo reakcija jer je liječničkoj ekipi trebalo više od pet minuta da pomogne borcu pa je Hibikiryu dugo nepomično ležao. Pravila sumo-hrvanja ne nalažu da su liječnici u neposrednoj blizini, a običaj je da borci sami ustanu.

Ovo nije prvi incident jer je nedavno sumo-borac Shonannoumi pao na pod pokazujući znakove potresa mozga. No, suci su mu unatoč svemu dopustili da nastavi borbu. Nakon toga Japanski sumo-savez poručio je da će razmotriti promjenu pravila.

Brojni navijači šokirani su smrću Hibikiryua i traže reforme u svijetu sumo-hrvanja.

>> Pogledajte video, ali upozoravamo da je riječ o uznemirujućem materijalu


 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:22 30.04.2021.

Umro je junački. Njegov duh će 40 zemaljskih dana provesti u Velikom ništavilu i onda će ući u tijelo budućeg samuraja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije