Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINIŠA ŠKOLNEKOVIĆ

Užitak je gledati s kakvom lakoćom igra Sandro Sukno

19.07.2014., Budimpesta, Madjarska - Europsko prvenstvo u vaterpolu, skupina B, Hrvatska - Srbija. Sandro Sukno.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
14.12.2014.
u 08:22

- Sve akcije u klubu i reprezentaciji kreću od njega, sve se vrti oko Sandra. S Primorjem je osvojio tri trofeja, i ove je godine pokazao da je definitivno najbolji svjetski napadač. Užitak je gledati kako igra s iznimnom lakoćom - pojasnio je Školneković.

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Siniša Školneković, jedan od naših najboljih vratara svih vremena (i sam tri puta biran za najboljeg igrača u anketi Večernjeg lista), nije imao dvojbi kada je razmišljao o najboljem vaterpolistu 2014. godine. Za njega je to Sandro Sukno.

- Sve akcije u klubu i reprezentaciji kreću od njega, sve se vrti oko Sandra. S Primorjem je osvojio tri trofeja, i ove je godine pokazao da je definitivno najbolji svjetski napadač. Užitak je gledati kako igra s iznimnom lakoćom - pojasnio je Školneković.

Slijede dvojica vratara, na drugoj je poziciji Josip Pavić, a iza njega Frano Vićan.

- Nije to zbog toga što sam i ja bio vratar, Pavić i Vićan zaslužuju visoke pozicije. Pavić je u reprezentaciji uvijek prevaga, kad god bismo ušli u neku crnu rupu, on bi nas obranama izvlačio iz nje. A Vićan je, uz Sukna, ključni čovjek Primorja u osvajanju svih trofeja. U najvažnijim utakmicama redovito ima preko deset obrana - kazao je Školneković.

Izbor najboljih sedam hrvatskih vaterpolista zaključio je Nikšom Dobudom, Marom Jokovićem, Petrom Muslimom i Paolom Obradovićem.

- Dobud je najbolji svjetski sidraš, Joković je također u tom rangu, Muslima svaki trener želi u momčadi, a Obradović nam je iznimno nedostajao na prvenstvu Europe. Šteta što je bio ozlijeđen, ali igrama u Primorju zaslužio je mjesto među najboljima - rekao je Školenković.

Trenutačno je Školneković pomoćnik Damiru Poliću u POŠK-u, vodi kadete i školu vratara. Sviđa mu se regionalna liga, koja je počela ove sezone.

- Regionalna liga je pun pogodak, vidjeli smo puno neizvjesnih i zanimljivih utakmica. Mladi igrači dobili su priliku za razvijanje u pravim utakmicama, što je iznimno važno. A moj POŠK? Vjerujem da ćemo se naći među deset najboljih momčadi regionalne lige, zadovoljni smo kako stojimo s obzirom na mladu momčad koju imamo - kazao je Školenković.

>> I brončana godina sigurno skriva jednog odličnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije