Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon ždrijeba

Utakmice s Milanom velika su nagrada Rijeci

Rijeka - Lokomotiva
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
26.08.2017.
u 21:54

Milan je slava, rossoneri s kineskim gorivom ponovo gledaju prema vrhovima, a s obzirom na blizinu, to bi gostovanje moglo biti jedno od najvećih u 30-godišnjoj povijesti Armade

Knjiga je pala na jedno slovo, možda ne i slučajno – šampionsko. Samo je Rijeka ostala u Europi, a kao nije prava. Utješna nagrada ispala je kao po želji – hrvatski prvak i njegovi navijači idu na jednu od najljepših europskih pozornica, Matjaž Kek izvest će svoje dečke na kultnom San Siru.

A na Rujevicu stiže drugi najtrofejniji klub u povijesti Kupa i Lige prvaka, veliki Milan. Pustimo sad posljednje godine i život u sjeni Juventusa, daleko od utrke za naslov.

Milan je slava, rossoneri s kineskim gorivom ponovo gledaju prema vrhovima, a s obzirom na blizinu, to bi gostovanje moglo biti jedno od najvećih u 30-godišnjoj povijesti Armade. Osim ako Talijani poučeni zadnjim gostovanjem naše reprezentacije ne zamole da ne dođe nitko.

Crne mačke naših klubova

Dan uoči ždrijeba odgovarajući na pitanje Orlanda Rivettija koga bi volio vidjeti na Rujevici, Rijekin je predsjednik Damir Mišković kao iz topa ispalio:

– Milan! Ili Lazio. Vidjet ćete koja su to zvučna imena klubova u Europskoj ligi. Na Rujevicu će doći igrači koji su plaćeni 10, 20, 30 i više milijuna eura. Nagrada je to svima nama!

Milano, Beč i još jednom Atena. Hrvatski prvak zaslužio je takve pozornice, ako i ne uspije, bar neće skončati u nekakvoj albanskoj jazbini... A Rijekin trener, vjerojatno i svaki njen igrač, razmišlja i o ulozi koja će biti puno više od autsajderske.

Protiv Salzburga i Olympiakosa Riječani su pokazali da imaju što reći u dvobojima suparnika te razine, a uspiju li se do kraja prijelaznog roka još malo “podebljati”, mogli bi postati prva hrvatska momčad nakon sezone 1998./99. koja je dočekala europsko proljeće. Posljednji je bio klub kojeg više nema, bar pod tim imenom (Varteks), u natjecanju koje također više ne postoji – Kup pobjednika kupova.

Veliki izazov

Uz Milan, veliki izazov bit će i utakmice s bečkom Austrijom koja je eliminirala naš Osijek (prije nekoliko sezona s Bjelicom na klupi i Dinamo) te možda i najgori mogući suparnik iz onog četvrtog šešira. Naravno da opet nije moglo proći bez Grka, nadali smo se da ih više nećemo vidjeti u ovom životu i još sljedeća dva. Atenski AEK stiže prvi na Rujevicu, a izbacivao je već iz Europe Osijek i Hajduk.

U dresu orlova je i najveća lutalica među našim internacionalcima – Marko Livaja. No puno jače zvuči ime Nikole Kalinića, nove zvijezde Milana, hrvatskog reprezentativca koji je pojačao rossonere u završnici mercata.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:42 27.08.2017.

Od stabla miško ne vidi šumu ..pa rijeka je davno parirala i trebala izbacit slavni real da nije bilo sudačke nepravde.. bili smo svjedoci odličnih igara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije