Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ PRED MOO

U Pjončangu smije nastupiti 13 ruskih sportaša i dva trenera

Rusija Olimpijske igre
Foto: Reuters
03.02.2018.
u 12:59

Slučaj tih 13 sportaša i dva trenera još treba razmotriti tijelo MOO-a na čijem je čelu bivša francuska ministrica sporta Valérie Fourneyron

Trinaest ruskih sportaša i dva trenera, čije je doživotne suspenzije zbog dopinga  u četvrtak Mađunarodni arbitražni sud (CAS) poništio, mogu se natjecati na Zimskim olimpijskim igrama koje 9. veljače počinju u Pjongčangu, objavio je u subotu Međunarodni olimpijski odbor (MOO). 

Šest dana prije otvaranja ZOI, slučaj tih 13 sportaša i dva trenera još treba razmotriti tijelo MOO-a na čijem je čelu bivša francuska ministrica sporta Valérie Fourneyron.

CAS je u četvrtak poništio doživotne suspenzije za 28 ruskih sportaša koji su tako kažnjeni zbog sudjelovanja u sustavnom dopingiranju. 

Od tih 28, samo ih 15, od čega su dvojica trenera, imaju pravo sudjelovanja, dok su se drugi ili povukli ili ne mogu sudjelovati.

Disciplinsko povjerenstvo MOO-a je doživotno suspendiralo 43 ruska sportaša, a 42 ih se žalilo CAS-u. Od tih 42, za 28 su suspenzije poništene, a za 11 CAS je ukinuo doživotne suspenzije, ali je zadržao suspenziju za ZOI u Pjongčangu.

Zbog sustavnog dopingiranja koje je otkrilo izvješće Svjetske antidopinške agencije (WADA), MOO je zabranio Rusiji nastup na zimskim olimpijskim igrama. Samo 169 "čistih" ruskih sportaša smije nastupiti u Pjongčangu, ali pod neutralnom zastavom.

Komentara 2

DU
Deleted user
13:46 03.02.2018.

Dobra vest za mene,čini mi se odmah manje lakat boli.

MN
Mnd7779
10:13 04.02.2018.

bit će opet trke farmaceuta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije