Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI ZOI

Malec: Izgubio se olimpijski duh, priznaju se samo odličja

01.02.2018.
u 19:46

Darija je apsolventica na KIF-u i trenutačno je 25. sanjkašica svijeta pa se nada da bi mogla završiti u prvih 20.

Premda one u sportskom smislu nisu kalibar Janice Kostelić i Sandre Perković, a Hrvati nerijetko samo takve priznaju, sanjkašica Darija Obratov (27) i skijaška trkačica Vedrana Malec (28) djevojke su vrijedne naše pažnje. Doduše, Darija je čak postala i instant-medijska zvijezda zbog činjenice da je prva sanjkašica iz zemlje u kojoj je sanjkanje samo dječja zanimacija. Štoviše, ona je sportašica iz zimskih sportova čiji se plasman na Zimske olimpijske igre slavi kao da je osvojila neku medalju.

– Plasirati se na ZOI, a morate biti među 30 najboljih cura, to i jest kao veliki uspjeh kada dolazite iz zemlje u kojoj na natjecanjima uz sebe nemate ni servisera ni trenera, a bogme ni proračun od 4-5 milijuna eura kakav imaju jake reprezentacije. Zapravo, mnogi ne mogu vjerovati da sam se uspjela plasirati jer ja sam se sanjkanjem počela baviti s 19 i pol godina, a u zemljama s jakim sanjkanjem s tim se sportom počinje već u četvrtoj godini.

Darija je apsolventica na KIF-u i trenutačno je 25. sanjkašica svijeta pa se nada da bi mogla završiti u prvih 20.

– Za takvo što morala bih imati sve četiri vožnje bez pogreške.

Langlauferici Vedrani Malec (28) ovo će biti druge Olimpijske igre, no na ove ide u lošijoj formi nego na prošle jer su tome kumovale ozljede.

– Nisam gledala posljednju listu, no s obzirom na to da sam uspjela izboriti mjesto još jednoj djevojci, u sprintu sam oko 150. mjesta, a na distanci ne znam točno, ali unutar 300. Prije četiri godine postavili smo ciljeve visoko, ulazak među 30 od 90-ak djevojaka, koliko ih obično nastupa na ZOI, no ove godine sezona nije išla po planu, bilo je ozljeda, očekivanja su nešto smanjena.

Budući da Hrvatska nema bogatu tradiciju ni u skijaškom trčanju, i u ovom je sportu uspjeh plasirati se na ZOI.

– Kada pogledam u kojim uvjetima radimo i da nemamo snijega doma, to je veliko postignuće. Barem sam si ja tako stvari posložila u glavi. S druge strane, žao mi je da se izgubio olimpijski duh i da je važna samo medalja, a da sve drugo nije dovoljno vrijedno – kazala nam je Vedrana, djevojka koja bi nam mogla postati i kolegica jer je još prije tri godine magistrirala na novinarstvu. 

Komentara 2

NI
nirovad
13:17 02.02.2018.

bravo cure.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
06:52 06.02.2018.

Olimpijski duh nikad nije niti postojao, termin je izmisljen radi gubitnika. Ili mislite da bi npr Lundsey Vonn ili Shaun White srebrnu medalju smatrali uspjehom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije