Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski prvaci

Tucak: Ne želim ni pomisliti na prekid karijere Sandra Sukna

Hrvatski vaterpolisti slave naslov svjetskog prvaka
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
11.11.2017.
u 13:55

Hrvatski vaterpolisti 14. studenoga utakmicom s Rusijom u Zadru otvaraju Svjetsku ligu

Svjetski prvaci kreću u novu sezonu. Najbolji hrvatski vaterpolisti 14. studenoga utakmicom s Rusijom u Zadru otvaraju Svjetsku ligu, no natjecanja će biti puno, rekli bismo: više nego ikad (kreće i Europska liga). O budućim aktivnostima, očekivanjima i prioritetima izbornik Ivica Tucak kaže:

Vrlić veliko pojačanje

– U utakmicama Svjetske lige dat ćemo priliku mladim igračima. Želimo imati jasniju sliku što imamo, na koga od njih možemo računati. Raspored je zgusnut i zato moramo odmoriti neke igrače, one koji već dugi niz godina vuku našu reprezentaciju.

Kakva je situacija sa Suknom?

– Sandro je još na pretragama, baš je jučer radio magnetsku rezonanciju. Ne mogu još ništa reći, ja se samo nadam da nije ništa ozbiljno. Ne želim niti pomisliti na prekid njegove karijere jer znam što bi to značilo i za Sandra i za reprezentaciju. Strpimo se, ja sam optimističan.

Konačno možete računati na sidraša Josipa Vrlića?

– Riječ je o velikom pojačanju, svi smo ga željeli. Pojačat će nam konkurenciju na važnoj poziciji sidraša, gdje smo ostali tanki, posebno nakon Dobudove suspenzije. Želio sam odmoriti i Lončara, pa da na poziciji sidraša zaigraju Vrlić i Krapić, ali Krapić se, kao i Šetka, ozlijedio (rame – op. a.), nadam se da neće morati na operaciju – napomenuo je Tucak, dodavši:

– Želimo proširiti bazu i zato mi je drago da su s nama i Hrvoje Benić i Jerko Marinić-Kragić. Bili su igrači juniorske reprezentacije s kojom sam osvojio Svjetsko prvenstvo u Šibeniku, imali su nekih oscilacija, ali sad su ponovno u odličnoj formi i opravdano konkuriraju za seniorsku vrstu.

U Zadar stižu Rusi?

– Rusija se jako diže u vaterpolu, puno su uložili i na klupskom i na reprezentativnom planu. Sjetite se da su nas Rusi najviše namučili u Budimpešti, da su protiv nas vodili 6:3. Morat ćemo pružiti maksimum, želimo li pobijediti.

Kruna – zlato u Tokiju!

No, prioriteti se znaju?

– Ove nam je sezone ipak najvažniji nastup na EP-u u Barceloni. Želimo biti među glavnim kandidatima za medalju i ako Bog da osvojiti najsjajniju. A kruna ovog četverogodišnjeg ciklusa trebalo bi biti osvajanje olimpijskog zlata u Tokiju 2020. godine. No, moramo napraviti sve i pripremiti se za smjenu generacija do koje neminovno mora doći, tako da ni nakon Tokija ne ostane praznina.

Poklapaju se Mediteranske igre u Tarragoni i završni turnir Svjetske lige, kako ćete?

– Vidjet ćemo što nam je prioritet i kamo ćemo otići s najboljom vrstom. Na drugo natjecanje poslat ćemo pomlađeni sastav.

Komentara 2

PA
paosmarsa
15:43 11.11.2017.

Naravno jer nijedna reprezentacija ne ovisi toliko o jednom igracu koliko Hrvatska. Bez tog van serijskog igraca bili bi prosjecna repka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije