Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaća košarka

Trener Šibenčana Milačić: Razočaran sam, pa nije Cibona od nas bolja za 50 koševa

Zagreb: 6. kolo HT Premijer lige, Cibona - Cedevita Junior
Luka Stanzl/PIXSELL
17.11.2021.
u 23:14

Bila je to za Zagrepčane dobra trening utakmica (100:52) u kojoj se svih 12 igrača, uz ravnomjerno podijeljenu minutažu, upisalo u listu strijelaca

Baš kad se pomislilo da bi momčad koja je prije samo desetak dana pobijedila Split mogla biti i tvrd orah za Cibonu, Šibenka je u Zagrebu pala bez ispaljenog metka. Zapravo, pucali su Šibenčani ali "ćorke" a cibosi su trice gađali sa 57,7 posto uspješnosti pa su gosti s Baldekina ostali zamrznuti "minus 48" (100:52).

Kad su njegovi štićenici bili već tako rastrčani i raspucani, bila je to lijepa prilika za Cibonina trenera Vladimira Jovanovića da svoj dvanaestorici igrača dodijeli minutažu i svi od njih upisali su se u strijelce. Posljednji je to učinio Mustapić, kojeg ove večeri nije služio šut, zabivši tricu koja je naišla na veliko odobravanje njegovih suigrača s klupe. A burno je proslavljena i ona Majcunićeva za 100. koš domaćina.

Inače, svi cibosi igrali su od 16 do 22 minuta a najučinkovitiji među njima bili su laki centar Danko Branković (14 koševa, 6 skokova), teški centar Antonio Vranković (16 koševa, 8 skokova) te razigravač Krešimir Radovčić (15 koševa, 5 asista) koji je zabio i tri trice baš kao i Ivan Majcunić i Toni Nakić, pored Radovčića, drugi Šibenčanin u redovima Zagrepčana.

- Naš poraz od Cibone možda jest očekivan ali ne na ovaj način. Cibona jest bolja od nas ali ne 50 razlike. Raritet je a sam ja već u trećoj četvrtini potrošio sve minute odmora i to mi je jako krivo - kazao je Damir Milačić, trener premijerligaškog fenjeraša Šibenke, koji može biti zadovoljan jedino s doprinosom krilnog-centra Solomuna (13 koševa, 7 skokova).

Nakon rekordne Cibonine ovosezonske pobjede, trener Vladimir Jovanović nije skrivao zadovoljstvo:

- Znajući da su Šibenčani nedavno pobijedili Split moji igrači suparnika su ozbiljno shvatili pa je, uz naš kvalitet, i to razlog ovako uvjerljive pobjede. A takav razvoj događaja meni je olakšao posao jer samo mogao podijeliti minutažu. Kada izađete iz ovako jako ritma utakmica i gostovanja ponekad morate gledati i na sat a ne samo na teren i kako tko igra.

Nakon subotnje domaće abaligaške utakmice protiv FMP-a uslijedit će reprezentativna pauza u kojoj će Jovanović biti bez Gnjidića, Drežnjaka, Brankovića, Prkačina a možda i Radovčića i Vrankovića.

- Mene raduje da će toliko naših igrača biti u reprezentaciji koja igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Na ostalima je da se, prvo, dobro odmore a ona da radimo na individualnim stvarima jer za više od pojedinačnih treninga neće nas ni biti - naznačio je Jovanović koji ove sezone ima trenerski učinak od 13 pobjeda i šest poraza, po tri u HT Premijer ligi i ABA ligi.


 


 

Komentara 6

PE
Perspektivan
11:54 18.11.2021.

Stvar je u tome da Šibenčane samo Splićani mogu motivirat! Samo protiv njih igraju trista posto!Ne znam zasto je tome tako ali gustam kad ih drugi nabiju pedeset razlike.

CR
Crash2422
13:55 18.11.2021.

Sibencani se pale samo na Split i Zadar, kad igraju s Cibonom redovno skidaju gace

Avatar Napiši mi usne tvoje
Napiši mi usne tvoje
13:25 18.11.2021.

pa i nije...bolja je 48 koševa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije