Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE TEHNOLOGIJE

Trebaju li Hrvati pokrenuti revoluciju kao i Talijani?

VAR tehnologija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
16.02.2020.
u 08:21

U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. i mnogo je kritika na njega. Odgovor će se znati nakon sjednice IFAB-a u Belfastu 29. veljače na kojoj će se raspravljati o daljnjem unapređivanju VAR-a

VAR je stigao u Hrvatsku tek od proljetnog dijela sezone i naše se momčadi te treneri tek uče kako on funkcionira. Iako se tek počeo koristiti u Hrvatskoj već izaziva kontroverze, a kod naših susjeda već žele mijenjati pravila vezana za isti

Iz Talijanskog nogometnog saveza poslali su pitanje Međunarodnom odboru nogometnih saveza (IFAB), tijelu koje određuje pravila, smije li u svoje prvenstvo uvrstiti mogućnost trenerskog izazova sudačke odluke.

U Serie A VAR je uveden još u ljeto 2017. i mnogo je kritika na njega. Odgovor će se znati nakon sjednice IFAB-a u Belfastu 29. veljače na kojoj će se raspravljati o daljnjem unapređivanju VAR-a.

>>> Pogledajte predavanje o VAR-u u HNL-u

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Django
Django
09:28 16.02.2020.

To što Talijani traže je jedino pošteno, s time da bi osim trenera, pravo priziva VAR-a trebao imati i kapetan momčadi jer je on bliži zbivanjima na terenu.

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
09:47 16.02.2020.

Dajte Brbi pravo priziva

Avatar Idler 3
Idler 3
11:42 16.02.2020.

O tomu je trebalo od začetka razmišljat i vjerujem kak se bu i ostvarilo. Pravila se mijenjaju pa zakaj nebi i VAR !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije