Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolist godine, 28. put

Traži se zlatnik među hrvatskim srebrnjacima iz Kazanja i Bergama

Sandro Sukno
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
28.11.2015.
u 23:30

Žiri čine bivši asovi, a sada treneri: Maro Balić, Zdeslav Vrdoljak, Damir Polić, Hrvoje Hrestak, Ivan Asić, Vjekoslav Kobešćak i Renato Vrbičić.

Vrijeme je sumiranja godine, a jedan od dobrih načina da vidimo kakva je ona bila za hrvatski vaterpolo jest izbor najboljeg hrvatskog vaterpolista, što će ga Večernji list ove godine organizirati već 28. put.

U kratkom rezimeu 2014. nikako se ne mogu zaobići dva najveća uspjeha nacionalne selekcije, dva srebra osvojena na Svjetskom prvenstvu u Kazanju i završnom turniru Svjetske lige u Bergamu. Time je nastavljen trofejni niz koji traje još od 2009., dakle sedam godina zaredom, na radost vaterpolskih poklonika u nas.

Osim uspjesima reprezentacije, možemo se podičiti i drugim mjestom vaterpolista Primorja u Kupu prvaka, trijumfom Primorja u Jadranskoj ligi, ali i doprinosom Mare Jokovića u Pro Reccovu osvajanju europske krune.

Jasno je da će mogući kandidati za najboljeg hrvatskog vaterpolista biti ponajprije reprezentativci. Dakle, Josip Pavić, Luka Lončar, Maro Joković, Petar Muslim, Sandro Sukno, Paulo Obradović, Damir Burić, Andro Bušlje, Fran Paškvalin... No bilo je i izvan kruga reprezentacije odličnih igrača. Primorjaši Frano Vićan i Miho Bošković, pa Igor Hinić koji vaterpolski kruh zarađuje u turskoj Enki.

U tolikom moru asova članovima našeg žirija neće biti nimalo lako izabrati najboljega. No Splićani Zdeslav Vrdoljak i Damir Polić, Riječanin Ivan Asić, Zagrepčanin Hrvoje Hrestak, Šibenčanin Renato Vrbičić, Dubrovčanin Maro Balić i dubrovački Zagrepčanin Vjekoslav Kobešćak – bivši vaterpolski asovi, a danas treneri – dovoljno su kompetentni da o tome donesu pravorijek. Uvjereni smo stoga da će naš trofej i 28. put otići u prave ruke. Odgovor ćemo tražiti sljedećih dana, a dobit ćemo ga u subotu 5. prosinca na svečanosti u Zadru.

>>Vaterpolisti Juga u Dubrovniku pobijedili mađarski Szolnoki sa 10-9

Komentara 1

BO
bokelj
03:32 29.11.2015.

Paulo Obradovic !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije