Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Tin Srbić s “možnikom” ide po medalju na EP-u

14.04.2019.
u 09:00

Bio bih zadovoljan bilo kakvom medaljom jer mi je prvi europski finale, ali cilj mi je u budućnosti da imam i europsko zlato – poručio je Srbić uoči finala

Hrvatski gimnastičarki reprezentativac Tin Srbić pokušat će danas u Poljskoj nakon svjetske osvojiti i europsku medalju u vježbi na preči.

Prije dvije godine postao je senzacionalni svjetski prvak u Montrealu, a danas će u Szczecinu prvi put vježbati u finalu Europskog prvenstva. Nije mu ovo prvo Europsko prvenstvo, bio je u Montpellieru 2015., a te godine osvojio je i četvrto mjesto na juniorskom Europskom prvenstvu.

>> Pogledajte galeriju s otvaranja gimnastičke dvorane u Lučkom

1/15

Nakon zlata na SP-u u Montrealu zaredale su lani pobjede na Svjetskim kupovima (Doha i Osijek), a sada je prilika za prvu seniorsku europsku medalju.

– Bio bih zadovoljan bilo kakvom medaljom jer mi je prvi europski finale, ali cilj mi je u budućnosti da imam i europsko zlato – poručio je Srbić uoči finala.

Glavni suparnik za zlato bit će mu neuništivi nizozemski vježbač Epke Zonderland koji je, kako tvrdi Srbić, jako dobro odradio kvalifikacije. Zonderland će u finalu nastupiti peti, a Tin Srbić šesti.

– Trener Lucijan Krce i ja smo se dogovorili da ćemo pojačati vježbu i ako Zonderland padne. Nema kalkuliranja! Idem s vježbom koja je teža od one iz kvalifikacija jer, ako u tom trenutku idem nešto kalkulirati, smanjivati početnu ocjenu, to nije dobro za sam nastup. Idem s onim što sam pripremio – zaključio je Srbić.

Dvorana za finale odavno je rasprodana. Poljaci vole sport, naročito gimnastiku.

– Nije tajna da volim nastupati pred punim tribinama. Odmah se sjetim dvorana u Montrealu i Parizu gdje je atmosfera bila fenomenalna na natjecanjima Svjetskog prvenstva i Svjetskog kupa. Mene pune tribine dodatno motiviraju, dodatno mi dignu adrenalin – zaključio je Tin Srbić.

Inače, Hrvatska već ima europsko zlato na ovoj spravi. U Montpellieru 2015. prvi je bio Mario Možnik. Zanimljivo je da Srbić u finalu izvodi element „možnik“ nazvan po našem vježbaču. Finale preče na rasporedu je u 13.30 sati.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije