Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U JUDU

Topolovec bez borbe protiv ponajbolje judašice svijeta

judo
Carlos Ferreira (EJU)
21.04.2016.
u 17:06

Prvog dana Europskog judo prvenstva u Kazanu na tatami je izašla Tihea Topolovec (do 52 kg). Kadetska viceprvakinja svijeta nije uspjela protiv Ukrajinke Starkove, ali je potvrdila veliki potencijal.

Uz podršku ostatka reprezentacije s tribina Tatneft Arene, Tihea Topolovec je otvorila nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu.

Unatoč samo 17 godina, Topolovec je već potvrdila kvalitetu na seniorskoj razini, a na nedavnim Europskim kupovima u Sarajevu i Dubrovniku i dobru formu. Ipak, iskusnija, 23-godišnja Ukrajinka Aleksandra Starkova, od početka borbe se postavila autoritativno, iskoristila činjenicu da je fizička snažnija i nakon dvije minute borbe uhvatila hrvatsku judašicu u zahvat. 

- Ovo Europsko prvenstvo je skupljanje iskustva za Tiheu. Žao mi je što nije prošla do dvostruke svjetske prvakinje, Majlinde Kelmendi, da dobije još bolji osjećaj o vrhunskom judu. Ovakvi nastupi pokažu puno bolje na što mora staviti naglasak u svom razvoju od nastupa u kadetskoj ili juniorskoj konkurenciji – rekao je nakon borbe trener Tomislav Marijanović.

U petak na tatami izlaze dvije hrvatske predstavnice, obje u kategoriji do 63 kg. Marijana Mišković Hasanbegović preko Nizozemke Franssen lovi plasman na Olimpijske igre, dok Andreja Đaković za protivnicu ima Belgijanku Loko.

Pregled nastupa hrvatskih judoka u petak 22.4.:

Marijana Mišković Hasanbegović – Franssen (NED) (do 63 kg)
Andreja Đaković – Loko (BEL)  (do 63 kg)

>> Ukupno devet medalja hrvatskih judaša na EP u Dubrovniku

Komentara 1

Avatar hrkn
hrkn
13:45 23.04.2016.

još jedan bombastičan naslov s judo.hr kako bi neuspjeh pretvorio u uspjeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije