Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europsko prvenstvo

Teške optužbe poljskog novinara: Igrači BiH plaćaju 20 tisuća eura da bi igrali za reprezentaciju

Zenica: BiH i Portugal igraju 8. kolo kvalifikacija za EURO 2024
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/3
23.11.2023.
u 19:22

BiH je vrlo slaba reprezentacija. Jedan njihov igrač mi je rekao da su u velikoj krizi. U reprezentaciji samo Džeko igra normalno, a ostali moraju plaćati 20 tisuća eura i više da igraju, piše portal Sport.ua

Da je nešto trulo u nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, odavno se već dalo naslutiti. Naime, BiH vrsta nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. preko kvalifikacija i to vide kao novi debakl.

Osim toga, reprezentacija nikako ne može naći ime za svoju klupu, tamošnji Savez u 11 mjeseci promijenio je je čak četiri izbornika (Faruk Hadžibegić, Ivajlo Petev, Meho Kodru te Savo Milošević).

No, pored tih problema BiH ima i nove, a to su dodatne kvalifikacije za Euro. Naime, zbog dobrih rezultata u Ligi nacija, uspjeli su osigurati mjesto u play-offu gdje Edin Džeko i njegovi suigrači 26. ožujka igraju polufinale protiv Ukrajine, a pet dana kasnije, ako prođu, za mjesto na Euru će se boriti protiv Izraela ili Islanda.

Predsjednik Nogometnoga saveza BiH Vico Zeljković izrazio je optimizam rekavši kako reprezentacija ima četiri mjeseca da se pripremi za susrete doigravanja i plasman na Euro. A pripreme će biti s odabranim igračima?!

Ukrajinski portal Sport.ua u svom je članku iznio šokantne podatke. Naime, citira se poljskog novinara Pitora Slonku koji tvrdi da bh. nogometaši plaćaju za nastup u reprezentaciji.

- Gledao sam skupinu u kojoj je bila Slovačka. BiH je vrlo slaba reprezentacija. Jedan njihov igrač mi je rekao da su u velikoj krizi. U reprezentaciji samo Džeko igra normalno, a ostali moraju plaćati 20 tisuća eura i više da igraju. Igrači smatraju da, ako su platili, ne moraju ništa drugo raditi - tvrdi poljski novinar. 

Ovo su ozbiljne optužbe, a tek ćemo vidjeti kako će na njih reagirati u tamošnjem savezu. 

 

Komentara 5

LE
lector2corrector
21:20 23.11.2023.

Još jedan od nebrojenih ataka na susjednu nam BiH, državu koja nam je iznjedrila toliko Hrvata.

YO
yopi
20:26 23.11.2023.

Placaju da budu losi?

MA
Mandrak99
20:17 23.11.2023.

Hahaha pa to je stara vijest,samo sad ju treba iskoristiti jer BiH ima šansu za EP,da nije tako nitko to ne bi spominjao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije