Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvezda vodi 2:0

Tedeschi: Zvezda nije bolja od nas, nemamo više pravo biti mlitavi

13.04.2017.
u 15:42

Treća utakmica je danas u Domu sportova (19).

U trećoj utakmici finala doigravanja ABA lige (Dom sportova, 19 sati), Cedevitin prvi trener Veljko Mršić bit će večeras opet na svojoj zapovjednoj poziciji. Izdržao je dvije utakmice kazne i vraća se vođenju momčadi u vrlo nezavidnoj situaciji, u kojoj Crvena zvezda ima dvije prilike da u Zagrebu osvoji naslov.

Kako je njemu bilo gledati dva uvjerljiva beogradska poraza?

– Nije bilo lako. Nenormalna je to situacija, naročito na ovakvoj razini. Jedno je kada se tijekom utakmice nešto dogodi, a drugo kada gledaš utakmicu u dvorani i ne možeš ništa učiniti.

Zvezda nije bolja

S obzirom na to da je imao vizualnu liniju sa svojim zamjenikom, Mršić i Pozzecco su daljinski komunicirali.

– Nastane konfuzija kod igrača kojima nije lako kada slušaju savjete na dvije strane.

Što je Mršić naučio u ove dvije utakmice koje nije mogao voditi?

– Da ne smijem spominjati suđenje.

A možda je naučio i da ozlijeđenog igrača ne bi trebalo forsirati da se vraća prije reda?

– Situacija za nas nije bila bajna, Boatright je sam htio igrati pa smo ga poslušali. Borac je pa smo preuzeli taj rizik. Liječnička služba je rekla da je prošao testove i da je na 80 posto mogućnosti, no očito je sve to ipak bilo prekratko.

O logici tog riskantnog poteza nešto nam je rekao i sportski direktor Matej Mamić.

– Ovo nam je špica sezone i morali smo pokušati nešto učiniti. Da finalna serija ne prođe pored našeg ponajboljeg igrača.

Nažalost, sada će finale proći bez njega, čak i ako bi se, nekim čudom, u nedjelju u Beogradu igrala peta utakmica. A u takvo što nije lako vjerovati jer je i pričuvni razigravač Toni Katić “načet”, a i da je najzdraviji ne može se on pretvoriti u Tonyja Parkera.

Zar i podatak da je Cedevita od posljednjih osam okršaja sa Zvedom dobila samo jedan, i to rezutatski nevažan, ne govori o izgledima Zagrepčana?

– I Unicaja je od Valencije izgubila pet-šest puta zaredom, pa je na kraju u borbi protiv istog favoriziranog rivala osvojila Eurokup.

Da nije sve izgubljeno vjeruju i dvojica žestokih navijača Cedevite – predsjednik Mladen Veber i glavni sponzor Emil Tedeschi, u financijskom smislu ključni ljudi kluba.

– I dalje držim da možemo igrati ravnopravno sa Zvezdom, ali da bismo takvu momčad pobijedili moramo na njezinu agresivnu obranu odgovoriti jednakom agresivnošću. Takve utakmice ne trpe alibi situacije kod igrača. Utakmice za naslov prvaka traže šampionski pristup, a to znači da trebamo ići iznad svojih mogućnosti i hrabro. Očekujem od naše momčadi da u četvrtak, u trećoj utakmici, igra kao da je 0-0. Nisu oni po talentu bolji od nas, ali jesu po uloženoj energiji i možda po fizičkoj snazi. No, nema predaje!

To je bila poruka glavnog sponzora Emila Tedeschija igračima koje uredno plaća.

Za razliku od njih, zvezdaši su dosad dobili samo tri od sedam plaća.

Nedostaje više želje

A što kaže njegova desna ruka u Atlantic grupi, ujedno i čelni čovjek kluba Mladen Veber?

– Zbog ozljeda Boatrighta i Arapovića, možda je bilo i nerealno puno više očekivati. No, da smo se cijelo vrijeme trudili kao u prvoj četvrtini prve i posljednjoj četvrtini druge utakmice, slika bi sada bila sasvim drukčija.

Što je predsjednika najviše razočaralo?

– Upravo taj odnos igrača prema igri i utakmici. Jer Zvezdi, koja igra na snagu i obrambenu moć, možemo se suprotstaviti jedino srcem i žestokom obranom. Nadao sam se da u Beogradu možemo “ukrasti” jednu pobjedu, zaista sam u to iskreno vjerovao – zaključio je predsjednik kluba Veber.

Komentara 5

GV
golub Vaso
17:38 13.04.2017.

nije ti roster od jučer mlitav

Avatar megatronman
megatronman
06:14 14.04.2017.

3:0

KH
k.h.9
19:38 13.04.2017.

Ta jugoliga stvarno nikog više ne interesira već samo jugonostalgičare poput ovog Tedeskog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije