Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIKBOKS

Svladao Hrvata pa mu dijelio komplimente: Vraški si otporan

Mladen Brestovac
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
04.06.2018.
u 22:55

Čekao sam da se u prve tri runde Rico umori, nadajući se da ga tada mogu uhvatiti na neku foru. Planirao sam četvrtu i petu rundu podići tempo, da ja budem taj koji će finiširati, no predobar je on

Premda je ovaj put Mladen Brestovac pružio bolji otpor, hrvatski “Scorpion Sting” nije uspio dohvatiti “Kickboxing Kinga” Rica Verhoevena. Borbu u Birminghamu, na priredbi Glory 54, Nizozemac je dobio na bodove. Zasluženo. Priznaje to i 34-godišnji hrvatski teškaš:

– Čekao sam da se u prve tri runde Rico umori, nadajući se da ga tada mogu uhvatiti na neku foru. Planirao sam četvrtu i petu rundu podići tempo, da ja budem taj koji će finiširati, no predobar je on.

Kad su ga još u ringu pitali kako se sačuvao od razornog Brestovčeva high-kicka, Verhoeven je uputio komplimente izazivaču:

Mnogi bi bježali

– Jest da sam rekao da ću ga nokautirati, no Mladen je vraški otporan borac. Nije bilo ugodno osjećati prijetnju njegova lijevog high-kicka, no stalno sam se kretao ulijevo i tako apsorbirao dosta snage iz njegovih udaraca. Sreća je da nisam dobio nijedan udarac punom snagom u glavu.

Prvak i izazivač popričali su nakon borbe, a šampion je kazao:

– Bio si mi najteža borba u Gloryju. Iznenađen sam kako si dobro primao udarce. Mnogi moji protivnici, čim bi bili uzdrmani, počeli bi bježati po ringu.

A kada vam to kaže čovjek kojem je ovo bila 17. uzastopna pobjeda u Gloryju i sedma obrana svjetskog naslova, onda to doista nešto znači. Tim više što je Verhoeven borilački profesionalac, a Brestovcu je kikboks hobi i sredstvo za popunjavanje kućnog budžeta.

– Ja sam stalno zaposlen već više od šest godina, a prije toga studirao sam ekonomiju, što će reći da sam stalno imao neke ozbiljne obveze uz bavljenje sportom, a on je mogao samo trenirati, jesti i spavati.

Može li od zarade u ovoj borbi Mladen kupiti barem automobil?

– Mogu, ali neki polovni. Mali gradski. Autić.

A Verhoeven iza sebe ima cijeli tim (Team Rico), a uz Brestovca na putovanjima je samo njegov trener Aleksandar Pupac.

Nema svoj stožer

– Uz trenera za boks i kikboks, on ima i posebnog stručnjaka za kondiciju, posebnog za prehranu i svi su ti ljudi za to plaćeni.

Onda to doista nisu ravnopravni uvjeti.

– Nisu, no što je, tu je.

S obzirom na to da u Gloryju pet godina nije poražen, možda je vrijeme da se Verhoeven okuša u UFC-u. Dobro bi to došlo i svim njegovim izazivačima, kao što su Badr Hari, Adegbuyi, Inocente, Londt, Wilnis, Silva, Ben Saddik, Brestovac koji se i našalio:

– Vrijeme je da nas Rico pusti na miru. Neka se okuša malo u MMA.

Neki su borilački fanovi skloni tvrditi da je kikboks možda i brutalniji sport od slobodne borbe jer u njemu nemaš mogućnosti predaje, a iz MMA borbe možeš uvijek izići tapkanjem.

– Ne bih se baš složio s time. Nitko od MMA boraca neće tapkati na udarce jer bi to bila sramota, nego samo na gušenje ili poluge. MMA ostavlja dugotrajnije posljedice jer primate udarce i na podu bez ikakve amortizacije.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:38 04.06.2018.

U pauzi poslije treće runde, trener je Brestovcu rekao:"Mladene, ako do kraja borbe sačuvaš zube, biti će šnicle za večeru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije