Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Svjetski prvak iz Katara dobio dvogodišnju suspenziju nakon što je pao na doping testu

UEFA Super Cup - Manchester City v Sevilla
Alkis Konstantinidis/REUTERS
20.10.2023.
u 23:26

Gomez je veći dio karijere proveo igrajući u talijanskim klubovima. Tri sezone je proveo u Cataniji (2010. - 2013.), a potom je sedam godina nosio dres Atalante (2014. - 2021.) za koju je postigao 59 pogodaka u 252 nastupa u svim natjecanjima.

Argentinski nogometaš Alejandro "Papu" Gomez, koji je s reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka prošle godine, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli u listopadu 2022., a Španjolska antidopinška agencija mu je izrekla dvogodišnju zabranu nastupa.    U vrijeme provedene dopinške kontrole Gomez je igrao za Sevillu iz koje je u rujnu ove godine prešao u Monzu koja je u petak potvrdila vijest u suspenziji 35-godišnjeg argentinskog ofenzivca.

GALERIJA Vatreni dragulj igra stolni tenis i šah, a nagradu za igrača utakmice čuva na posebnom mjestu

UEFA Super Cup - Manchester City v Sevilla
1/14

"Monza objavljuje da je preko Talijanskog nogometnog saveza od Fife primila obavijest o suspenziji koju je izrekla Španjolska antidopinška agencija, a odnosi se na Alejandra Daria Gomeza", stoji u priopćenju talijanskog prvoligaša.

U Gomezovom uzorku je pronađena nedopuštena tvar terbutalin, za koju Gomez tvrdi da ju je unio preko sirupa protiv kašlja. Monza je priopćila da je "pozitivan rezultat na testiranju rezultat nesvjesnog unosa". Testiranje je provedeno nekoliko tjedana prije početka Svjetskog prvenstva 2022. u Katru, na kojem je Gomez bio u početnoj postavi na dvije utakmice, ali nije zaigrao u finalu protiv Francuske.

VEZANI ČLANCI:

Gomez je veći dio karijere proveo igrajući u talijanskim klubovima. Tri sezone je proveo u Cataniji (2010. - 2013.), a potom je sedam godina nosio dres Atalante (2014. - 2021.) za koju je postigao 59 pogodaka u 252 nastupa u svim natjecanjima.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Sevillom, Argentinac je dva mjeseca bio bez kluba, a onda je prihvatio poziv Monze za koju je odigrao dvije utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije