Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH slavila u Švicarskoj

Suparnici Hrvatske: Preokret Turske u Austriji, remi Češke u Švedskoj

Turska
Foto: Reuters/Pixsell
29.03.2016.
u 22:40

Turska je gubila kod Austrije, ali majstorija Calhanoglua i poklon Ozcana Turanu omogućili su im pobjedu.

Večeras su igrala i dva protivnika Hrvatske na Euru, Češka i Turska. Česi su remizirali kod Šveđana 1:1. Domaćin je poveo u 14. minuti kada je Berg iskoristio grešku braniča gostiju i pogodio nakon ubacivanja Berga. Ipak, Česi su izjednačili već u 26. minuti kada je Vydra glavom pogodio na asistenciju Sivoka, piše Goal.

Turska je kao gost slavila kod Austrije 2:1. Domaćin je bolje otvorio i poveo preko Junuzovića koji precizno pogađa s 14 metara. Ipak, Turska je do izjednačenja stigla u 43. minuti sjajnim golom Calhanoglua iz slobodnog udarca. U 57. minuti za potpuni preokret gostiju podjednake zasluge imaju vratar Austrije Ozcan, koji je pogriješio i dao loptu u noge Turanu, a veznjak Turske ga je rutinirano prebacio.

Fantastična predstava Bosne i Hercegovine na Letzigrund rezultirala je pobjedom od 2:0 protiv Švicarske. Iako se radilo o prijateljskom susretu, velika je ovo pobjeda jer su izabranici Mehmeda Baždarevića odigrali možda i svoju najbolju utakmicu sezone, piše Goal. Teško je izdvojiti najboljeg pojedinca susreta, jer su svi imali izniman doprinos - od Asmira Begovića koji je skinuo Zicer Steffenu, pa do vrha napada i kapetana Edina Džeke koji je zabio vodeći pogodak u 14. minuti, a potom i izborio prekršaj za slobodni udarac kojeg je još jednom majstorijom Miralem Pjanić pretvorio u pogodak u 57. minuti. 

 

Gruzija i Kazahstan odigrali su 1:1. Gosti su poveli preko Nurgalijeva u 36. minuti, međuim samo dvije minute kasnije remi domaćinu donosi Gelašvili.

Bugarska je golovima Rangelova u 65. i Toneva u 87. minuti slavila na gostovanju kod Makedonije 2:0.

Grčka je protiv Islanda nakon pola sata igre golovima Fortounisa imala 2:0, međutim na kraju su izgubili 3:2. Za goste su pogađali Traustason (34.), Ingason (70.) i Sigthorsson (82.), piše Goal.

U skandinavskom derbiju Norveška je s 2:0 pobijedila Finsku, a strijelci su bili Berget i Johansen.

Latviji se tek u nastavku otvorilo protiv Gibraltara, a onda su im utrpali pet komada. Zabijali su Ikaunieks (2), Dubra, Sabala i Visnakovs.

Albanija je kod Luksemburga slavila 2:0 golovima Sadikua u 63. i Cikalleshija u 75. minuti.

>>Kolarov donio pobjedu Srbiji, Halilhodžić nasmijao publiku nespretnim potezom

Komentara 2

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
00:18 30.03.2016.

Odlično BiH majstori jedino što je to na tragu bivše YU .. u prijateljskim susretima prvaci svijeta a kad zagusti njih nigdje.. no nadamo se da s BiH neće biti tako.

SR
sin_razmetni
06:18 30.03.2016.

smijesno novinarstvo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije