Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
roland garros

Stosur izbacila Henin

Samantha Stosur
AFP
31.05.2010.
u 16:35

Australska tenisačica Samantha Stosur raspršila je snove Belgijke Justine Henin u osvajanje petog naslova na Roland Garrosu.

Naime, Stosur je slavila nad Henin u dvoboju osmine finala drugog Grand Slam turnira sezone sa 2-6, 6-1, 6-4 i tako došla do prve pobjede u drugom međusobnom meču.

Nakon prvog seta, koji je Henin dobila sa 6-2, činilo se da će četverostruka pobjednica French Opena lako do četvrtfinala, ali Stosur, prošlogodišnja polufinalistica, imala je drugačije mišljenje i na kraju je uspjela preokrenuti meč i zaključiti ga efektnim smešom nakon jednog sata i 46 minuta igre.

Henin je četiri puta bila najbolja na pariškoj zemlji. Slavila je 2003., 2005., 2006. i 2007. godine, a 2008. nije došla braniti naslov najbolje jer je neposredno prije Roland Garrosa odlučila otići u mirovinu. Početkom ove godine je prekinula 20-mjesečnu pauzu i vratila se tenisu.

Na prvom Grand Slam turniru godine, Australian Openu, igrala je finale gdje ju je porazila Serena Williams, a i sada bi njezina protivnica u četvrtfinalu bila najbolja svjetska tenisačica da je prošla, ali ovako će protiv nje igrati Stosur, sedmoplasirana na WTA ljestvici.

Roland Garros, tenisačice, osmina finala:

Stosur (7) – Henin (22) 2-6, 6-1, 6-4

S. Williams (1) - Peer (18) 6-2, 6-2

 

Tenisači, osmina finala:

Đoković (3) - Ginepri 6-4, 2-6, 6-1, 6-2

Melzer (22) - Gabašvili 7-6(6), 4-6, 6-1, 6-4.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije