Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska

Statistika ne laže: Modrić je najbolji veznjak Premiershipa!

\'Tottenham Hotspur\'s Luka Modric reacts during the Europa league Group A soccer match against PAOK Salonika at White Hart Lane in London, November 30, 2011. REUTERS/Philip Brown (BRITAIN - Tags: SPO
Reuters
18.05.2012.
u 13:52

Kada se govori o točnim dodavanjima, naš je nogometaš u toj kategoriji na sjajnom drugom mjestu sa 2534 točna dodavanja

Nakon što je cijelo prošlo ljeto trajala prava sapunica oko Modrićeva prelaska u Chelsea, mnogi su bili uvjereni da će Luka, u inat čelnicima Tottenhama koji ga nisu pustili na Stamford Bridge, odigrati lošu sezonu. No Luka se pokazao kao pravi profesionalac. Spurse je predvodio do četvrtog mjesta engleskog prvenstva, mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Luka je ove sezone za Spurse postigao pet pogodaka i usto je sedam puta asistirao svojim suigračima za pogotke. Unatoč tome, sredinom sezone našao se na udaru kritika, mnogi su govorili da je precijenjen i da ta statistika nije u rangu najboljih veznjaka svijeta.

Međutim, u nogometu nije sve samo u pogocima i asistencijama, postoji mnogo parametara koji određuju koliko je neki igrač dobar. Optasport bavi se statistikama nogometaša, a prema tim statistikama naš je reprezentativac pokazao zašto ga najveći klubovi svijeta žele u svojoj momčadi.

Naime, Modrić  je u vrhu u svim statistikama koje su potrebne za odličnog veznog igrača. Kada govorimo o stvaranju prilika za pogodak, Modrić se nalazi na visokom trećem mjestu sa 96 stvorenih šansi za svoje suigrače. Vodeći su u toj kategoriji David Silva (Manchester City) sa 104, i Juan Mata (Chelsea) sa 102 stvorene prilike za pogodak, ali te dvojice nogometaša u drugim kategorijama nema u vrhu. 

Kada se govori o točnim dodavanjima, naš je nogometaš u toj kategoriji na sjajnom drugom mjestu sa 2534 točna dodavanja. Ispred njega je samo igrač Swanseaja Ashley Williams. U kategoriji preciznih ubacivanja Modrić se nalazi na četvrtom mjestu s malo manje od 40 posto točnosti ubacivanja, a ovu kategoriju predvodi Norwichev igrač David Fox sa 41,3-postotnom preciznošću ubacivanja.

Kada se u obzir uzmu sve navedene statistike, lako je vidljivo koliko je Luka bitan za igru Spursa. Upravo zbog toga mnogi otočki portali proglasili su ga najboljim veznjakom lige.

Ključne riječi

Komentara 3

GU
Gus2
14:06 18.05.2012.

Najveća prevara od igrača.

GA
gafe
14:22 18.05.2012.

ma sta vrijedi statistika kada mi na ovom portalu imamo vece strucnjake. ma sta vrijedi rijec Fergusona, Bilica ili Redknappa kada su nasi komentatori na ovom portalu pametni od njih. sve je to nista, nemaju oni pojma. Svaka cast Luka !!!!!!!!!

KR
kruni
22:05 18.05.2012.

je je 2534 tocna dodavanja u nazad !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije