Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT NAKON 33 GODINE

Srpski navijači napravili nešto nevjerojatno dok su Hrvati slavili usred Beograda

Beograd: Hrvatski košarkaški reprezentativac Jaleen Smith debitirao za Partizan u pobjedi protiv Asvela
Foto: Dusan Milenkovic
1/6
06.02.2024.
u 10:07

Nakon utakmice dogodila se stvar koja je bila gotovo pa nezamisliva. Navijači Partizana pljeskom su ispratili igrače Splita, dok su svojim ljubimcima uputili zvižduke

Košarkaši Splita napravili su sinoć podvig za pamćenje. Otputovali su kao veliki autsajderi u Beograd na utakmicu protiv favorita Partizana u sklopu 19. kola ABA lige i napravili pravo čudo. Žuti nikada nisu slavili protiv srpskog kluba u regionalnom natjecanju, pa su imali vrlo težak zadatak protiv momčadi koje vodi Željko Obradović. 

Splitska momčad je dominirala protiv Partizana u njegovoj dvorani i ostvarila pobjedu od 74:67. Nevjerojatno zvuči da je ovo Splićanima prva pobjeda protiv Partizana u ABA ligi. Prvi put iz 18 pokušaja u ABA ligi uspjeli su pobijediti beogradski klub kada se to gotovo nitko nije nadao.

- Čestitam Splitu, zaslužena pobjeda, igrali su bolje od nas. Jako loše izdanje moje ekipe, trener treba preuzeti odgovornost i preuzimam je. Iza nas je serija utakmica, htio sam odmoriti dva igrača, bitna za nas. Izvinjavam se navijačima Partizana što su imali priliku gledati ovakvu utakmicu, osjećam veliku sramotu - rekao je Željko Obradović, trener Partizana.

Najbolji kod Splita bio je Shorter koji je zabio 18 koševa. Najbolji kod domaćina bio je Nunnally s deset koševa, ali to nije moglo pokvariti slavlje žutih. Splićani su zadnji put su pobijedili Partizan davne 6. veljače 1997. u Solunu u grupnoj fazi Eurolige kada je naš klub slavio 82:71.

A nakon utakmice dogodila se stvar koja je bila gotovo pa nezamisliva. Navijači Partizana pljeskom su ispratili igrače Splita, dok su svojim ljubimcima uputili zvižduke. Inače, na utakmici je bilo oko šest tisuća navijača.

Grobari su tako pljeskali košarkašima hrvatskog kluba prvi put nakon 33 godine, podsjeća Klix.

Posljednji put kada su Splićani dobili pljesak navijača Partizana dogodio se u travnju 1991. godine kada je tadašnji Pop 84 pobijedio u Beogradu rezultatom 86:64 i s 3:0 u finalnoj seriji play-offa osvojio titulu prvaka Jugoslavije.

Bila je to posljednja utakmica u povijesti jugoslovenske lige. Briljirao je Toni Kukoč koji je imao triple-double (14 koševa, 12 skokova i 15 asistencija) te šest blokada i sedam ukradenih lopti.

 

Komentara 8

Avatar SexyLolly21
SexyLolly21
02:03 07.02.2024.

Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

FR
FraneTente1861
11:46 06.02.2024.

Da je Cibona ili neka Zagrebacka momcad pobijedila onda ne bi pljeskali Grobari. Ali Split prijasna Jugoplastika i Pop 84 onda moze. Svaka cast Split!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:28 06.02.2024.

Najbolji Shorter i Nunnally?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije