Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORILI KVALIFIKACIJE

Španjolska na krilima Olma i debitanta Joselua do pobjede protiv Haalanda i društva

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Norway
JON NAZCA/REUTERS
25.03.2023.
u 23:38

Španjolsku je u vodstvo u ranoj fazi utakmice u Malagi doveo Dani Olmo (13) koji se odlično snašao pred suparničkim golom, da bi pobjedu s dva gola u završnici potvrdio 32-godišnji debitant Joselu (84, 85), koji je u igru ušao u 81. minuti

Španjolska nogometna reprezentacija u prvoj je utakmici pod vodstvom novog izbornika Luisa de la Fuentea uvjerljivo svladala Norvešku sa 3-0 (1-0) u susretu skupine A kvalifikacija za EURO 2024.

Španjolsku je u vodstvo u ranoj fazi utakmice u Malagi doveo Dani Olmo (13) koji se odlično snašao pred suparničkim golom, da bi pobjedu s dva gola u završnici potvrdio 32-godišnji debitant Joselu (84, 85). On je u igru ušao u 81. minuti, tri minute potom je glavom odlično reagirao na ubačaj Ruiza, dok je samo minutu kasnije još jedan odbijanac pospremio u mrežu.

Ranije u subotu je Škotska na Hampden Parku u Glasgowu svladala Cipar sa 3-0 (1-0). Prvi pogodak postigao je John McGinn (21) pravodobnim ulaskom na drugu vratnicu nakon ubacivanja Robertsona, dok je konačni rezultat postavio Scott McTominay (87, 90+3) s dva gola pred kraj dvoboja. Prvo mu je Dykes glavom spustio loptu, a onda ga je lijepom asistencijom uposlio i kapetan Robertson koji je tako ostvario dva dodavanja za pogodak. Susret u Glasgowu sudila je hrvatska postava. Glavni djelitelj pravde bio je Duje Strukan, linijski suci Bojan Zobenica i Alen Jakšić, četvrti sudac Igor Pajač, a za VAR su bili zaduženi Ivan Bebek i Fran Jović.

Rumunjska je u susretu skupine I kao gost očekivano nadigrala Andoru sa 2-0 (1-0) golovima Mana (35) i Alibeca (50).

Uvjerljiva je ranije u subotu u toj skupini bila Švicarska koja je kao gost u Novom Sadu svladala Bjelorusiju sa 5-0 (3-0). Briljirao je u prvom poluvremenu Renato Steffen (4, 17, 29) koji je postigao "hat trick" u prvih pola sata, da bi se u nastavku u strijelce još upisali Xhaka (62) i Amdouni (65). Izrael i Kosovo su u Tel Avivu igrali 1-1 (0-1). Gosti su poveli autogolom domaćeg kapetana Dase (36-ag) koji je nespretnom reakcijom u vlastitu mrežu pospremio povratnu loptu Rashice. Rashica je i u 49. minuti nadmudrio Dasu te postigao još jedan gol za Kosovo no on je poništen zbog navodnog prekršaja kosovskog napadača nakon pegleda snimke. Na konačnih 1-1 poravnao je Peretz (56).

REZULTATI, SKUPINA A: Škotska - Cipar 3-0 (McGinn 21, McTominay 87, 90+3) Španjolska - Norveška 2-0 (Olmo 13, Joselu 84, 85) SKUPINA I: Izrael - Kosovo 1-1 (Peretz 56 / Dasa 36-ag) Bjelorusija - Švicarska 0-5 (Steffen 4, 17, 29, Xhaka 62, Amdouni 65) Andora - Rumunjska 0-2 (Man 35, Alibec 50)


 
 


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije