Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
furija furiozna

Španjolci stopostotni, Poljaci polji od Šveđana

Iker Romero
Reuters
20.01.2010.
u 23:25

Španjolski i poljski rukometaši imaju maksimalan učinak nakon dva kola na Europskom prvenstvu u Austriji. Španjolci su u srijedu bili bolji od Mađara, a Poljaci od Šveđana.

“Furija” se u prva dva nastupa u skupini D u Wiener Neustadtu predstavila u iznimno dobrom svjetlu. Najprije je s 12 golova razlike deklasirala Češku, da bi u 2. kolu podjednako uvjerljivo nadigrala i Mađarsku (34:25) koja je dan ranije izvukla bod protiv svjetskih prvaka Francuza.

Španjolska je u skladu sa svojim nadimkom krenula furiozno u utakmicu i već je nakon 12 minuta imala prednost 8:2. Na poluvremenu je već bilo 17-9, tako da su rukometaši Valera Rivere u drugom dijelu mogli igrati s malo manje gasa. Alberto Entrerrios i Victor Tomas sa sedam su pogodaka bili najefikasniji kod pobjednika, dok su poražene s pet golova predvodili Peter Gulyas i Milorad Krivokapić.

Znatno je neizvjesnije bilo u skupini C u kojoj je Poljska pobijedila Švedsku s 27:24. Skandinavci su u prvom poluvremenu imali i četiri pogotka prednosti (8:4), ali su Poljaci do odmora preokrenuli (15:14). Prednost su povećali u nastavku i držali je sve do 50. minute kada su Šveđani izjednačili na 22:22. No, više od toga nisu mogli, Poljska je serijom 4-0 riješila pitanje pobjednika.

U sastavu Bogdana Wente najviše su se istakli Tomasz Rosinski i Michal Jurecki, obojica su šest puta pogađali suparničku mrežu. Efikasniji od ostalih kod Šveđana je bio Kim Andersson s četiri gola.

Europsko prvenstvo u rukometu, 2. kolo:

skupina C, Innsbruck:

Slovenija – Njemačka 34:34

Poljska – Švedska 27:24

Redoslijed: 1. Poljska 4 boda, 2. Slovenija 3, 3. Njemačka 1, 4. Švedska 0

skupina D, Wiener Neustadt:

Francuska – Češka 21:20

Španjolska – Mađarska 34:25

Redoslijed: 1. Španjolska 4, 2. Francuska 3, 3. Mađarska 1, 4. Češka 0

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije