Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Šimić

Smetali su mi zvižduci Ivici Oliću jer on je uvijek igrao za dvojicu

\'Israel\'s Tamir Cohen (R) fights for the ball with Croatia\'s Ivica Olic during their Euro 2012 qualifying soccer match in Ramat Gan, near Tel Aviv October 9, 2010.  REUTERS/Nir Elias (ISRAEL - Tags
Reuters
21.12.2010.
u 12:08

- Žao mi je što je skupština HNS-a protekla u primitivizmu, Štimac je pokazao da se rad HNS-a mora hitno mijenjati.

Sto nastupa za Hrvatsku, kapetan kockastih, igrač Milana, Intera, Monaca, Dinama. Uzoran, bez i najmanje afere u karijeri. Dario Šimić 2010. pamtit će po završetku karijere.

– Igram se sa sinovima, paše mi što nisam više u svakodnevnom drilu. Uživam i u spoznaji da sam imao prelijepu karijeru – počeo je Dario Šimić.

U predizbornoj kampanji stali ste uza Štimca. Kako gledate na rasplet?

Vaha je radio dobro

– Žao mi je što je bilo puno primitivizma, puno sumnjivih odluka prije same sjednice Skupštine. No, 24 glasa za Štimca samo su pokazatelj da se u radu HNS-a hitno nešto mora mijenjati. Treba ga osvježiti, a opozicija mora stalno djelovati.

Dinamo je godinu završio s već viđenim raspletom.

– Nesretan sam kao i svaki dinamovac. Ali, Vaha je radio dobro, pomaci se u igri vide. Sada je bitno da momčad ostane na okupu, da se pusti treneru da je slaže. To je jedini put da se prezimi u Europi - kontinuitet rada.

A kriza? Mamić je već najavio prodaju.

– Pa prodaja da ako će to održati financijsku stabilnost, nikako ne rasprodaja.

Dario hrvatsku reprezentaciju vidi na kraju 2011. kao putnika na EP.

– Nema dvojbe da ćemo uspjeti, prvo jer već imamo rezultatsku prednost, a drugo jer smo najkvalitetnija momčad u skupini.

Nogometnu 2010. pamtit ćemo po Ivici Oliću.

– Finale Lige prvaka je velika stvar, a on je najzaslužniji za taj uspjeh. Šteta što na kraju nije uspio, jer ja znam kakvo je to veselje kad osvojite Ligu prvaka. Kada smo u Manchesteru osvojili naslov u finalu protiv Juventusa, dugo sam žalio što nisam igrao u toj utakmici, pogotovu zato što sam te sezone prije toga odigrao 14 utakmica u Ligi prvaka.

S Olićem je dugo bio reprezentativni kolega.

– Ola je često bio osporavan, a najviše me boljelo kada mu je publika zviždala. A on je uvijek bio srčan, igrao je uvijek za dvojicu. Sretan sam jer su ovo njegovi dani slave.

Klinci su nam izvrsni

Dario nikada nije bio Večernjakov nogometaš godine, ali bio je nada godine, i to 1995. u prvom izboru.

– Ozobić je već danas kompletan igrač, tu su Vrsaljko, Vukušić, ma imamo mi izvrsne nasljednike.

Komentara 2

FE
febo
12:40 21.12.2010.

Pa obično i nisu nogometaši godine oni iz zadnjeg reda i vratari , bez obzira koliko bili kvalitetni , obično su to napadači ili iz srednjeg reda.... , nešto baš i ne pamtim drukčije... , možda ali vrlo rijetko !!!!!

HR
hr76
13:26 21.12.2010.

ŠIMIĆA ZA PREDSJEDNIKA HNS! Dosta mi je Markovića, Srebrića, Štimca pa i Šukera koji je bio vrhunski igrač za kojeg zna svaki nogometaš na planetu, ali kao čovjeka ga ne želim komentirati. Šimić je rijetka pojava (na pamet još padajuu Vlaović, Modrić, Kranjčar, Olić...) koji su bili veliki igrači, a veliki su i kao ljudi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije