Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvo pojačanje katalonaca

Službeno: Villa u Barceloni!

David Villa
AFP
19.05.2010.
u 12:09

Samo tri dana nakon što je obranila naslov španjolskih nogometnih prvaka, Barcelona je dovela prvo pojačanje - Davida Villu.

Službena potvrda transfera stigla je iz oba kluba, pa je tako Barcelona na svojim internetskim stranicama objavila da je Villa u klub stigao za 40 milijuna eura te da će, nakon što prođe liječničke pretrage, potpisati ugovor na četiri godine uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

Oglasili su se i iz Valencije.

- Prodali smo Davida Villu Barceloni za 40 milijuna eura. Kao što je poznato taj smo transfer mogli izvesti i prošle sezone, no tada smo zaključili da je najbolje momčad zadržati na okupu i pokušati izboriti Ligu prvaka - izjava je predsjednika trećeplasiranog kluba Primere Manuela Llorentea, koji dodaje:

- Ispunili smo taj cilj, a Villa je pritom mnogo pomogao. Smatramo da smo njegovom prodajom napravili dobar posao, a svakako i nužan za ekonomsku situaciju u klubu.

Villa se sada u potpunosti može okrenuti Svjetskom nogometnom prvenstvu koje 11. lipnja započinje u Južnoafričkoj Republici. Svojim će pogocima pokušati Španjolsku pogurnuti prema naslovu prvaka, odnosno ujedinjenju naslova najbolje europske i svjetske momčadi.

Za "furiju" je Villa nastupio u 55 utakmica. Zabio je 36 golova, čime je došao na drugo mjesto ljestvice najboljih strijelaca španjolske reprezentacije. Vodeći Raul postigao ih je osam više.

Samo tri dana nakon što je obranila naslov španjolskih nogometnih prvaka Barcelona je dovela prvo pojačanje - Davida Villu.

Deset najskupljih nogometnih transfera    
Transfer vrijedan 40 milijuna eura u kojem je David Villa Valenciju zamijenio Barcelonom šesti je najveći nogometni svih vremena...

Također, katalonski klub nikada za jednog nogometaša nije isplatio takvu sumu novca kao za 28-godišnjeg napadača španjolske reprezentacije. Ipak, 40 milijuna eura i šesto mjesto poretka i dalje predstavljaju "sitnicu" u odnosu na Realova poslovanja.

Madridski klub drži prva četiri mjesta ljestvice koju donosi nogometni portal Goal.com, a koja precizira iznose uplaćene za pojedine nogometaše. Cristiano Ronaldo i 94 milijuna eura uplaćenih Manchester Unitedu predvode listu.

Deset najskupljih nogometnih transfera:

1. Cristiano Ronaldo iz  Manchester Uniteda u Real Madrid, 2009. godina, 93.5 milijuna eura
2. Kaka iz Milana u Real Madrid, 2009., 65.4 milijuna eura
3. Zinedine Zidane iz Juventusa u Real Madrid, 2001., 53.3 milijuna eura
4. Luis Figo iz Barcelone u Real Madrid, 2000.,43.2 milijuna eura
5. Hernan Crespo iz Parme u Lazio, 2000., 41.5 milijuna eura
6. David Villa iz Valencije u Barcelone, 2010., 40 milijuna eura
7. Gianluigi Buffon iz Parme u Juventus, 2001., 38 milijuna eura
8. Robinho iz Real Madrida u Manchester City, 2008., 38 milijuna eura
9. Christian Vieri iz Lazija u Inter, 1999., 37.4 milijuna eura
10. Dimitar Berbatov iz Tottenhama u Manchester United, 2008., 36 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije