Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon glasina

Sljemenske utrke ipak ulaze u kalendar: Pododbori FIS-a dali jednoglasnu potporu Snježnoj kraljici

Zbog vremena otkazana današnja skijaška utrka na Sljemenu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
VL
Autor
hina
05.05.2023.
u 19:00

Na sastancima su raspravljane i promjene u pravilima, među ostalim i pravila za novu ekipnu alpsku kombinaciju i prijedlog povećanja nagradnog fonda na 150.000 CHF na prijedlog komisije sportaša, no to sve mora usvojiti Vijeće FIS-a

U petak su uspješno završeni sastanci tehničkih odbora Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) koji su se protekla tri dana održavali u Hotelu Croatia u Cavtatu, objavio je Hrvatski skijaški savez.

Bitna činjenica za Hrvatski skijaški savez je da je zahtjev za organizacijom ženske i muške slalomske utrke na Sljemenu u sezoni 2023/24 dobio jednoglasne potpore pododbora za Svjetski kup u alpskom skijanju i Alpskog odbora, te je upućen na Vijeće FIS-a koje će usvojiti kalendare FIS Svjetskog kupa za sezonu 2023/24 na svojoj sjednici 24. svibnja u Zürichu, tvrdi HSS.

Nedavno su strani mediji, u prvom redu austrijski Kronen Zeitung, ali i švicarski Ski News, objavili vijest da sljemenske utrke neće biti u kalendaru za narednu sezonu. Kazali su da imaju posljednji nacrt kalendara za novu sezonu, a Sljemena tamo nema. "U draftu koji nam je dostupan, Zagreb nije naveden kao postaja Svjetskog kupa."

Na sastancima su raspravljane promjene u pravilima, među ostalim i pravila za novu ekipnu alpsku kombinaciju i prijedlog povećanja
nagradnog fonda na 150.000 CHF na prijedlog komisije sportaša, no to sve mora usvojiti Vijeće FIS-a.

VIDEO: Snimka koja ledi krv u žilama: Policajac je na autocesti za sekundu izbjegao smrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije