Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U MAXU!

Shavonte: Nisam požalila što sam izabrala Hrvatsku, to je dobra odluka

Shavonte
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
24.02.2016.
u 12:22

– Osam godina nastupala sam u američkoj profesionalnoj ligi, ali nikada nisam igrala za američku reprezentaciju. Stoga sam opciju s hrvatskom vrstom doživjela kao dobru priliku – dodaje Zellous, trenutačno igračica turske Adane.

Naturalizirana Amerikanka Shavonte Zellous (29) trebala bi na Europskom prvenstvu u Češkoj iduće godine prvi put nastupiti za Hrvatsku na velikom natjecanju. Naravno, uvjet je da uspješno prebrodimo kvalifikacijski ciklus. O tome piše sportski tjednik Max!

Podsjetimo, američka je Hrvatica u dresu naše reprezentacije trebala istrčati i lani na EP-u u Mađarskoj i Rumunjskoj, ali u tome je u posljednji trenutak spriječena uz veliki skandal za koji je ona najmanje kriva. Naime, u MUP-u nisu željeli potpisati dokument s kojim bi se Zellous priključila reprezentaciji, uz obrazloženje da oni imaju svoju proceduru i da je iz Hrvatskog košarkaškog saveza prekasno poslan zahtjev za dobivanje državljanstva.

– Imala sam veliku želju nastupiti u Mađarskoj, ali sve se izjalovilo. Ispostavilo se kako su dokumenti iz Amerike stigli brže od onih hrvatskih. Jako sam tužna zbog toga – kaže Shavonte.

Sve je podnijela dostojanstveno, već tada najavivši da će se spremno odazvati pozivu za iduće kvalifikacije, što je i učinila.

Odlično se uklopila

– Žao mi je što nisam mogla pomoći suigračicama da izbore nastup na Olimpijskim igrama, to bi za mene bio velik izazov i svojevrsna kruna karijere.

Zanimljivo je da je Zellous sama izrazila želju za nastupom za Hrvatsku. Imala je nekoliko pokušaja drugdje, no nije uspjelo. Dok je igrala za Galatasaray, o tome je puno razgovarala s kapetanicom Jelenom Ivezić, tada igračicom drugog turskog kluba, Ceyhana, koja je ispočetka nije shvaćala ozbiljno. Međutim, kada je vidjela da se ne šali, Jelena je odmah nazvala izbornika i sve je brzo dogovoreno. Otprije su joj bile poznate odlične igre naših reprezentativki i znala je da neće biti problema s prilagodbom.

– Osam godina nastupala sam u američkoj profesionalnoj ligi, ali nikada nisam igrala za američku reprezentaciju. Stoga sam opciju s hrvatskom vrstom doživjela kao dobru priliku – dodaje Zellous, trenutačno igračica turske Adane.

Nije je zaobišla ni nagrada WNBA za igračicu koja je najviše napredovala u 2013. Do sada u hrvatskom dresu ima dvije službene i veći broj prijateljskih utakmica. Uklopila se više nego dobro i danas je prvo ime naše repke. Izbornik Braslav Turić upravo na njoj gradi igru reprezentacije i optimizam uoči predstojećih odlučujućih kvalifikacijskih okršaja.

– Sada su mi već dobro poznate mogućnosti i kvaliteta svih naših igračica. Imamo sjajnu prvu petorku i puno mladih djevojaka koje se dobro razvijaju, uče i vrlo su perspektivne. Dobro smo posložene, pune snage i želje za pobjedom, a vjerujem da sam im svojim dolaskom donijela novu kvalitetu – nastavlja Amerikanka, koju suigračice od milja zovu Zee.

Motiva ne nedostaje

Iako je već u zreloj igračkoj dobi, Shavonte još uvijek ima puno motiva, neostvarenih planova i želja vezanih uz košarku. Što se tiče reprezentacije, tu nema dvojbi.

– Nikada nisam požalila što sam izabrala Hrvatsku. To je bila dobra odluka – zaključila je Shavonte.

Cijelu priču pročitajte u Maxu!

>> Ministar Ostojić ne da se požurivati, pa Amerikanka Shavonte neće igrati za Hrvatsku

Komentara 3

Avatar links
links
09:07 25.02.2016.

dobra odluka je zato jer sa našom putovnicom igra kao eu igračica po europi, to je jedini razlog i ništa drugo

Avatar links
links
09:08 25.02.2016.

naše putovnice su se dijelile šakom i kapom preko noći i bez procedure za amerikance iz KK Zagreb dok je tamo i u MUP-u šefovao Karamarko sa Vasom, neka netko provjeri koliko je putovnica i na kojoj osnovi podijeljeno!!!!

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:30 24.02.2016.

Nije požalila što je izabrala Hrvatsku, to je dobra odluka jer nitko drugi je uzeti nije htio a na balkanu se uklopila kao svoja uz nove svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije