Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meteorski uspon

Serdarušić stiže Ćorića, razlika između njih dvojice nikad nije bila manja

10.05.2018.
u 07:58

Treba istaknuti da se u konkurenciji igrača do 22 godine Nino nalazi na 25. mjestu

Nakon što je u prvom kolu razbio devetog nositelja Carrena Bustu, Borna Ćorić je u drugom kolu turnira u Madridu bio još uvjerljiviji. Sa 6:0, 6:2 i za samo 70 minuta pobijedio je Nijemca Jan-Lennarda Struffa, 65. tenisača svijeta. Protiv Buste je pogodio osam, a protiv Struffa sedam asova, što je samo potvrda poboljšanog Bornina servisa.

Još malo pa će lupati asove kao Ivo Karlović. 
Novak Đoković nastavio je igrati promjenljivo, pa je ispao već u drugom kolu Madrida. Bolji od njega bio je Britanac Edmund sa 6:3, 2:6, 6:3, a dvoboj je iz lože gledao i Luka Modrić sa suprugom Vanjom. 


Nino Serdarušić nastavio je svoj meteorski uspon na ATP listi. Dugo je 21-godišnji Zagrepčanin čekao prvu pobjedu na challengerima (nakon što je osvojio osam Futuresa u pojedinačnoj i još 22 u paru) i najzad ju je dočekao prošli tjedan u Ostravi.

I to ne jednu, nego četiri. Igrao je finale i kao takav zaslužio status “posebne iznimke” za sljedeći challenger, u Aix-En-Provenceu u Francuskoj.
I ondje je Nino nastavio s pobjedama.

1/5

U prvom je kolu izbacio Francuza Calvina Hemeryja, petog nositelja i 123. tenisača svijeta, sa 7:6 (2), 6:2, a jučer je ušao u četvrtfinale svladavši Slovaka Norberta Gombosa (150.) sa 6:4, 6:4.
Nino je tako napravio još jedan veliki skok i prvi put u karijeri ući će u Top 200 svjetskog tenisa.

Točnije, u poretku uživo u ovom je trenutku 192. (+18). A da bi se bolje spoznao njegov potencijal, treba istaknuti da se u konkurenciji igrača do 22 godine Nino nalazi na 25. mjestu. Njegov vršnjak Borna Ćorić je šesti, a razlika između njih dvojice nikad nije bila manja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije