Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BILA JE BLIZU

Donna Vekić ostala bez najveće pobjede u karijeri

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
09.05.2018.
u 07:58

Unatoč porazima Donne Vekić i Petre Martić, u 3. kolu turnira u Madridu, ipak će igrati jedna Hrvatica. Naime, Zadranka Bernarda Pera, koja igra pod američkom zastavom, pobijedila je u prvim minutama srijede Britanku Johannu Kontu

Hrvatska tenisačica Donna Vekić imala vodstvo 6-2, 3-2 uz prednost 'breaka' u drugom setu protiv 3. igračice svijeta Garbine Muguruze, ali nije uspjela slomiti otpor Španjolke koja je preokretom došla do pobjede 2-6, 6-4, 6-1 nakon dvosatne borbe u 2. kolu milijunskog WTA turnira u Madridu. 

Odlličnom igrom u prvom setu i do polovice drugog, 21-godišnja Osječanka bila je na putu prema najvećoj pobjedi u karijeri. Međutim, pad postotka prvog servisa sa 84 posto u prvom setu do 59 u drugom, odnosno 53 u trećem, te pogreške koje su se uvukle u igru hrvatske igračice od sredine drugog seta, pomogli su Muguruzi da se izvuče iz rezultatskog zaostatka i preokretom izbori mjesto u osmini finala.

Iako je Španjolka rezultatski vrlo uvjerljivo osvojila odlučujući set, ni u njemu Vekić nije bila bez šanse. No, oba puta kad je izgubila servis, u drugom i šestom gemu, nije uspjela realizirati svoje prilike. Muguruza je podigla razinu svog tenisa u ključnim trenucima i počela puno bolje servirati nego što je to činila na početku dvoboja, a poglavito u prvom setu u kojem joj je naša tenisačica čak triput oduzimala servis.

Unatoč porazima Donne Vekić i Petre Martić, u 3. kolu turnira u Madridu, ipak će igrati jedna Hrvatica. Naime, Zadranka Bernarda Pera, koja igra pod američkom zastavom, pobijedila je u prvim minutama srijede Britanku Johannu Kontu sa 6-4, 6-3 i iz kvalifikacija stigla do osmine finala madridskog turnira. Tamo ju čeka Španjolka Carla Suarez Navarro koja je iz turnira izbacila 4. nositeljicu Ukrajinku Jelinu Svitolinu.  

WTA Madrid - 2. kolo

Simona Halep (Rum/1) - Elise Mertens (Bel) 6-0, 6-3

Kristyna Pliškova (Češ) - Sara Sorribes (Špa) 7-5, 6-2

Garbine Muguruza (Špa/3) - DONNA VEKIĆ (HRV) 2-6, 6-4, 6-1

Daria Kasatkina (Rus/14) - Sorana Cirstea (Rum) 6-3, 6-1

Petra Kvitova (Češ/10) - Monica Puig (Pur) 6-3, 7-6 (8)

Anett Kontaveit (Est) - Aliaksandra Sasnovič (Bje) 6-2, 4-6, 6-2

Bernarda Pera (SAD) - Johanna Konta (VB) 6-4, 6-3

Carla Suarez Navarro (Špa) - Jelina Svitolina (Ukr/4) 2-6, 7-6 (3), 6-4

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije