Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN SINGAPURA

Vettel bolji i od Senne: Mercedes, stižemo vas!

Sebastian Vettel
Foto: Reuters/PIXSELL
21.09.2015.
u 13:30

'Ferrarijeve pobjede ove sezone bile su i plod sreće. Ali ovo je bila dominacija.'

Sebastian Vettel trljao je oči ispod kacige u svom Ferrariju, jer je izlazeći na ravnicu jednog desnog zavoja na utrci za Veliku nagradu Singapuru vidio - šetača!

– Ljudi, na stazi je čovjek! Pazite, čovjek je na stazi! – vikao je preko radija.

– Ne mogu vjerovati što vidim – dodao je Vettel.

Šetnja, i to večernja, zdrava je stvar, u svakom slučaju bolja nego ležati prije spavanja ispred televizora. No, pametnjaković koji se odlučio prošetati po Marina Bayju u Singapuru, i to za vrijeme utrke Formule 1, učinio je nevjerojatnu glupost. I za sebe, ali i za vozače. Nekako je kroz ogradu pronašao put do staze, te izazvao opću paniku. Vozači su brzo lupili po kočnicama, a izašao je i sigurnosni automobil. No, gospodin koji se šetao uz ogradu bio je vrlo hladan i miran, kao da se ništa neobično oko njega ne događa. U kratkim hlačama i rukama u džepovima šetao se... Identitet mu nije poznat, no itekako je utjecao šetnjom i na strategije momčadi, jer su svi pohrlili u boks.

Hamilton odustao

Bez obzira na šetača, Sebastian Vettel je sa 42. pobjedom pretekao Ayrtona Sennu (41), a od njega su bolji tek Michael Schumacher (91) i Alain Prost (51). Lewis Hamilton ima dvije pobjede manje. A taj branitelj titule prvaka je odustao u Singapuru. Njegov je Mercedes ostao bez snage u 32. krugu. Bilo je to prvi puta da se do cilja nije dovezao u Belgiji prošle godine.

– Nedjelja navečer rezervirana je za novu zabavu! Sigurno ćemo tijekom noći popiti par pića. Više od pola utrke nisam mogao piti iz boce, jer se nešto pokvarilo, pa sam sad prilično žedan – pričao je Vettel pa dodao:

– Bila je to vjerojatno jedna od najboljih utrka svih vremena! Pritiskali su me sa svih strana, Daniel Ricciardo je vozio fenomenalno, no nametnuo sam mu tempo i držao ga na rastojanju. Svaka čast i Kimiju Räikkönenu na trećem mjestu. Ako će biti još ovakvih vikenda, siguran sam da ćemo stići Mercedes, iako sad izgleda kao nemoguća misija – kazao je Vettel.

Mercedes je pokazao da je ranjiv, ali je svega šest utrka do kraja sezone – šansa za Vettelov Ferrari.

Sele odmah u Japan

– Ovogodišnje dvije pobjede pobjede bile su, dijelom, i plod sreće. No, ova u Singapuru bila je demonstracija sile, potpuna dominacija – komentirao je Vettelov trijumf David Coulthard.

Treba znati i da je u Singapuru Vettela ionako teško pobijediti, bila mu je to četvrta pobjeda na VN Singapura, što je polovica svih utrka koje su se vozile tamo. U Japanu voze za vikend.

>>Vettel slavio u Singapuru, ali svi pričaju o navijaču koji je uletio na stazu

Komentara 2

KE
kentie
16:00 21.09.2015.

E stvar postaje ozbiljna, jako ozbiljna za merđane. Ferrari juri poput simplon expressa. Propeti konjić jako je agresivan i napastan...srebrne strijele, čuvajte se..

DH
dalibor.hren
09:41 27.09.2015.

Čekao sam do Suzuke... Sve dolazi na svoje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije