Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dio plavih imao punu minutažu

S kim će Kopić na Dragovoljac? Igrači su istrošeni, a u nastavku stižu derbiji

Koprivnica: Dinamo s 1:0 pobijedio Slaven Belupo
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
01.04.2022.
u 10:33

Igrajući za reprezentaciju, Ristovski se iscrpio, a Moharramija je zaustavio grč pa je desni bek Dinama upitan. Na Kopiću je sad procjena s kime krenuti na samo naoko lakšu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem u nedjelju od 17 sati, a koga će sačuvati jer tjedan dana kasnije plavi na Rujevici igraju derbi s Rijekom

Dinamov trener Željko Kopić posljednjih desetak dana nije imao na raspolaganju 11 svojih igrača i bez njih je morao pripremati susret s Hrvatskim dragovoljcem koji je sve bolji, a u nedjelju dolazi u Maksimir. Dinamu su bodovi imperativ u borbi za naslov prvaka i Kopić je sigurno sa zebnjom gledao svoje reprezentativce nadajući se da neće biti ozljeda.

Vratili se bez ozljeda

No nije prošlo bez njih, u posljednjoj utakmici kvalifikacija, igrajući za svoj Iran, ozlijedio se Sadegh Moharrami. Odigrao je dobru utakmicu, njegova reprezentacija već je izborila Svjetsko prvenstvo, no umjesto da slavi 2:0 pobjedu nad Libanonom, Moharrami je u 88. minuti ostao na travnjaku. Ušli su liječnici, Moha se držao za mišić i na kraju je iznesen s travnjaka. No čini se da nije ništa ozbiljnije, da je bila samo riječ o grču pa je već jučer odradio regeneracijski trening s plavima. I svi ostali vratili su se zdravi, nitko se na tom prvom treningu u Maksimiru nije žalio na ozljede, ali neki su se opako potrošili u reprezentativnim akcijama. Utakmicu protiv Južne Koreje Moharrami nije igrao zbog kartona.

Stoga će Kopić do nedjelje morati odvagati koga će moći koristiti, a koga bi bilo pametno odmoriti u nedjelju kako bi onda spremniji ušli u težak ritam i raspored utakmica koji je sve samo ne lagan, pun derbija i odlučujućih utakmica.

Kako je kapetan reprezentacije Sjeverne Makedonije Stefan Ristovski imao najteži tjedan u reprezentaciji, Kopiću mora smisliti rješenje za poziciju desnog beka. Jer, Ristovski je odigrao dvije cijele utakmice u dodatnim kvalifikacijama, u pobjedi nad Italijom (1:0) i porazu od Portugala (0:2) i sigurno se skroz potrošio. Tu su i putovanja, na relacijama Hrvatska – Makedonija – Italija – Makedonija – Portugal – Hrvatska i zacijelo ga ne bi bilo pametno koristiti i u nedjelju.

Isti put prošao je i kapetan Ademi, doduše njega je po dogovoru izbornik Makedonije u susretu s Italijom koristio 60 minuta, ali je zato protiv Portugala odigrao cijelu utakmicu, a zna se da se Aki tek vratio nakon ozljede i ovo je za njega bilo vrlo naporno. A on i Ristovski imali su i veliko psihološko pražnjenje nakon velike pobjede nad Italijom, pa onda i poraza od Portugala koji ih je eliminirao sa Svjetskog prvenstva.

12.03.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Dominik Livakovic, Stefan Ristovski, Rasmus Lauritsen. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Punu minutažu, dakle dvije utakmice po 90 minuta odigrali su mladi reprezentativci Josip Šutalo i Bartol Franjić, obojica su odigrala cijele utakmice protiv Austrije i Finske. Nije se ta Bišćanova U-21 vrsta proslavila, uzela je samo bod protiv Austrije, a onda stradala od Finske. Šutalo i Franjić su članovi udarnih 11 kod Kopića i treba vidjeti u kakvom su stanju nakon tih 180 reprezentativnih minuta u kojima je Šutalo bio i strijelac. Mladi vratar Čavlina utakmice U-21 reprezentacije odgledao je s klupe. Martin Baturina skupio je 84 minute u dva susreta mladih i on se nije puno potrošio.

S mislima i na Rijeku

Umora ne bi trebalo biti ni kod prvog vratara A-reprezentacije i Dinama Dominika Livakovića, on je branio u prvoj utakmici protiv Slovenije u Dohi, protiv Bugara se odmarao. Mislav Oršić je protiv Slovenije igrao 17 minuta, ušao je umjesto Perišića, a onda je protiv Bugarske igrao cijelu utakmicu, ali uglavnom kao desni bek, na, za njega, potpuno neprirodnoj poziciji.

U reprezentaciji BiH prijateljske utakmice igrali su Amer Gojak i Luka Menalo. Gojak je bio starter u oba susreta, u porazu 0:1 od Gruzije igrao je 76 minuta, u pobjedi 1:0 nad Luksemburgom svih 90 minuta. Luka Menalo nije se naigrao, tek tri minute protiv Gruzije i 25 protiv Luksemburga. Na Kopiću je sad procjena s kime krenuti na samo naoko lakšu utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem u nedjelju od 17 sati, a koga će sačuvati jer tjedan dana kasnije plavi na Rujevici igraju derbi s Rijekom.

>> Marić sportski direktor Rudeša:

Ključne riječi

Komentara 3

ON
ON
12:40 01.04.2022.

Ovo je vjerovatno aprilska sala od autora ovog clanka?A ako nije onda je naklapanje.Dinamo ima 26 profesionalaca, kao sta je gore naveo jedan kolega u komentaru,kojima je to posao.Ovakvi clanci samo stete nasem Dinamu i opcenitu nogometu u HR.

ZG
Zeljko Grabar
11:45 01.04.2022.

Ovaj clank vise izgleda pokusaj sportskog novinara kako da nagovori Kopica da postavi najlosiju momcad protiv Dragovoljca nebili mozda prosuli kakav bod za Hajduk. O kakvim to premorenim igracima pricamo medju profesionalcima koji nista drugo ne rade. Pogledajte broj utakmice i fizicki intezitet engleski, njemacke, francuske , talijanske pa ako hocete i spanjolske lige, broj utakmice koji igraci odigraju pa nema takvih studija kakve nam dnevno prezentiraju novinari navijaci svega sto nema veze sa nogometom a ide k jednom jedinom cilju unistiti nogomet u Zagrebu kako je unistena i kosarka i rukomet i svi momcadski sportovi.

SA
SI aka SI
10:45 01.04.2022.

desno Špikić ili Menalo, veza je nažalost već navikla da je Ademi ozlijeđen (sad nije, pa sigurno može bar poluvrijeme), može i Baturina uskočiti, u obrani se vraća i Perić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije