Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID MJERE

Dinamo razljutio navijače pred nastavak HNL borbe: 'Kako Osijek može, a vi ne?'

Oršić u 89. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Gorice
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 18:03

"Vi se baš trudite da nas sto manje dođe na stadion", "Jedini klub na svijetu koji kontinuirano odbija vlastite navijače s utakmica. JE DI NI", Sramotna odluka. Vama kao da je u interesu, da bude što manje ljudi", neki su od komentara

GNK Dinamo donio je odluku da će na utakmici 29. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo – Hrvatski dragovoljac, u nedjelju 3. travnja s početkom u 17:00 sati na stadionu Maksimir, omogućiti dolazak navijačima na stadion u punom kapacitetu uz poštivanje svih navedenih mjera i uvjeta, što znači uz obavezno posjedovanje EU digitalne COVID potvrde, stoji na stranicama hrvatskog prvaka. 

Ta je odluka razbijesnila navijače koji su ih u komentarima napali da mogu, ali ne žele imati navijače na tribinama. 

"Vi se baš trudite da nas sto manje dođe na stadion", "Jedini klub na svijetu koji kontinuirano odbija vlastite navijače s utakmica. JE DI NI", Sramotna odluka. Vama kao da je u interesu, da bude što manje ljudi", "Osijek može, a vi ne", neki su od komentara.

Klub je u komentaru odgovorio:

"GNK Dinamo odlučio se za utakmicu Dinamo - Hrvatski dragovoljac za opciju punog kapaciteta stadiona uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde iz jednostavnog razloga što ne može utjecati na volju pojedinaca da održavaju strogu mjeru fizičkog distanciranja od 1,5 metra na otvorenom prostoru koja je neophodna u slučaju odluke da na tribinama bude ograničen broj navijača koji nisu dužni imati EU digitalne COVID potvrde.

Podsjećamo da je nakon utakmice Dinamo - Gorica odigrane 17. listopada 2020. godine u Maksimiru, klub prijavljen od strane PU zagrebačke iz razloga što navijači na sjevernoj tribini nisu održavali strogu mjeru fizičkog distanciranja te je sudski postupak još uvijek u tijeku. Upravo iz razloga da izbjegnemo novu prijavu i eventualni sudski proces GNK Dinamo je odlučio da ide na opciju punog kapaciteta stadiona uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde."

Obrazloženje nije zadovoljilo navijače, neki su čak opet pozvali na bojkot. Podsjetimo, prije dva tjedna Nacionalni stožer dao je najnovije upute: klubovi mogu ukinuti Covid potvrde, ali moraju smanjiti kapacitet stadiona na 50 posto. S druge strane, ako žele puni kapacitet stadiona, potvrde moraju ostati na snazi. Osijek je prihvatio opciju s 50 posto kapaciteta, ali bez potvrda za utakmicu s Hajdukom, a Dinamova odluka da ide drugim putem, nije naišla na odobravanje među plavim navijačima.

>> Preminula dvomjesečna beba:

 

Ključne riječi

Komentara 3

DV
djon vejn
18:52 31.03.2022.

Da vam daju pivo, majicu i sendvič protiv Hrvatskog Dragovoljca s ili bez mjera Vas nebi bilo više od 2000. Sad se ljutite, ali ništa loše ne mislim,niti imam protiv vas. Protiv S.Belupa je par puta bilo po par stotina ljudi, pa na utakmicama treće lige ima više ljudi.

Avatar Mistborn
Mistborn
19:00 31.03.2022.

Ma da vam dopusti ući bez ikakvih mjera, ne bi vas se skupilo 3000 protiv Dragovoljca. Jednostavno nisi grad i taj klub više u simbiozi.

PE
Pendrek57
18:42 31.03.2022.

I gdje je tu problem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije