Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medvjedi u Čerepovcu

Rusi: Tri kluba napustit će KHL, ne i Medveščak

Medveščak - Dinamo Minsk
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
11.02.2015.
u 15:30

Slovan, Jugra i Atlant odlaze zbog financijskih problema

Nekoliko puta ove sezone ruski su mediji pisali da Medveščak iduće sezone više neće igrati KHL, no jučer je potvrđeno da su to bile samo lažne glasine.

Apsurdan model lige

Naime, čovjek iz KHL-a, predsjednik Avangard Omska Vladimir Šalajev prepričao je važan detalj s posljednjeg sastanka lige.

- Slovan, Jugra i Atlant, zbog financijskih problema više neće moći igrati KHL. Bratislava je hokejaški grad i šteta je što ćemo ih izgubiti. Slovan je dobar klub s odličnom dvoranom i dobrom infrastrukturom, jako će nam nedostajati – rekao je Šalajev i dodao:

– KHL ima budućnost, no ekonomija je teška, momčadi bankrotiraju. Tako to ide. Dio problema proizlazi iz apsurdnog ekonomskog modela lige u kojem su plaće igrača iznimno visoke, dok su prihodi niski. Mi nismo NHL, ne zarađujemo puno na kartama i TV pravima.

Šalajev se direktno dotaknuo i Medveščaka.

– Znam više nego ostali i mogu sa sigurnošću reći da Medveščak ostaje. Medveščak ima dobre sponzore, osigurane sponzorske ugovore i ja sam te ugovore vidio. Siguran sam da će Medveščak i dalje igrati u KHL-u.

Sretan jer su plaće redovite

I predsjednik Medveščaka Damir Gojanović jučer je potvrdio tvrdnje Šalajeva.

– Predsjednika Černjišenka sreo sam nedavno u Sočiju. Upoznali smo se i lijepo razgovarali. Iz njegovih riječi nisam ni najmanje naslutio da nas liga ne želi kako neki žele predstaviti u medijima. Uostalom, mi imamo već potpisane sponzorske ugovore za sljedeću sezonu, jer prilikom ulaska u KHL dogovorili smo minimalno trogodišnje sudjelovanje u ligi – rekao je Gojanović i otkrio da je zagrebački klub financijski stabilan:

– Vi i ne znate koliko sam zadovoljan, sretan i opušten jer svaki mjesec na vrijeme isplatimo plaće svim našim igračima i djelatnicima.

Dok neki ruski klubovi muku muče kako isplatiti plaću svojim igračima, Medveščak tih briga nema. No, imaju velikih briga oko ulaska u play-off. Dok su medvjedi posljednjih tjedan dana mirovali, direktni konkurenti za osmo mjesto nizali su dobre rezultate, pa je Torpedo na osmom mjestu pobjegao čak 10 bodova. A do kraja je samo šest kola, odnosno 18 bodova u igri. Sigurno je samo da Medveščaku danas kod Sjeverstalja u Čerepovcu (17 sati, Sportklub 3), igra samo pobjeda.

– Više ne zbrajam, računam, više ne planiram! To mi je prevelik stres! Očekujem od momčadi da daje sve od sebe, da igrači pokažu da im je stalo, da se trude. Ako nakon svega momčad uspije osigurati doigravanje, bit će to čudo, ali kažem, sve je na njima. Ne uspijemo li, analizirat ćemo neispunjena očekivanja, eventualne pogreške i propuste te tražiti način kako da to popravimo iduće sezone - osvrnuo se na borbu za doigravanjem Gojanović, a onda otkrio i sjajnu vijest za klub i navijače:

– Želimo da ostane s nama u Medveščaku i iduće sezone, a postoji i veliki interes s njegove strane.

>> S Amerikancima i Bornom na OI 2018.?

Komentara 1

FU
FULL
20:08 11.02.2015.

Od prvog dana se znalo za naš potpis na tri godine i sve garancije koje smo u tom trenutku dali KHL-u, jednostavno ne razumijem sva moguća komentiranja u stranom tisku i razvlačenja tog istog u našem? No dobro, nadam se kraju te sage?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije