Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije

Rijeka korak bliže prolasku u doigravanje za Ligu prvaka

Rijeka korak bliže prolasku u doigravanje za Ligu prvaka
Foto: Marko Prpić/Pixsell
26.07.2017. u 20:42

Hrvatski prvak nosi povoljnih 1:1 na Rujevicu nakon prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv Red Bull Salzburga. Povoljan, ali iznimno nezgodan rezultat jer 0:0 protiv takve momčadi kao što je austrijski prvak nemoguće je ciljati i Rijeka će morati odigrati vrlo pametno da bi se našla u play-offu Lige prvaka.

Jednom je Dinamo iz Salzburga ponio 1:1 i isključenje Mandžukića, u uzvratu je bilo 1:2. Pod punim gasom, kao istoimeni bolid u Svjetskom prvenstvu formule 1 odigrao je Red Bull drugo poluvrijeme, presing s kakvim se naš prvak baš i nije imao prilike susresti u HNL-u punih pola sata nije davao Rijeci daha. I to govori da Riječane na njihovoj Rujevici, koja dosad još nije pala, čeka jako teških 90 minuta, a možda i više.

Rijeka je krenula na Red Bull Areni s postavom za jače utakmice. Umjesto Zute mjesto na lijevom boku, kao i u utakmicama protiv Dinama, ordinirao je Vešović, a umjesto Mateija u startnih 11 vraćen je Heber.

Salzburg - Rijeka
1/16

Krenula je i praćena silnom podrškom s tribina, orile su se riječke pjesme na otužno polupraznoj areni na kojoj je standardno mjesto u svečanoj loži zauzeo vlasnik Dietrich Mateschitz. Možda je utjecalo i vrijeme, temperatura je čak i za austrijske prilike bila jesenska, nebo nad gradom vuklo je na samoubojstvo.

Hrvatski prvak bez većih je muka izašao na kraj s početnim presingom Salzburga, pa je ubrzo krenula redati akcije i prilike pred vratima Alexandera Walkea. Zaprijetio je prvo Heber, pa kasnije u prekidima vrlo opasni Župarić čiji je udarac glavom na ubačaj Mišića iz kuta prošao nekoliko centimetara pored vratnice. I onda - nokdaun!

Klasičnu akciju s Rujevice zavrtjeli su Kekovi igrači, Ristovski je neometano centrirao u šesnaesterac, Ćaleta-Car bio je predaleko od Gavranovića, a Rijekin kralj šesnaesterca glavom je proslijedio u desni kut. Nije to bio ni kraj, Gorgon je na dodavanje Hebera ostao sam s čuvarom u šesnaestercu, ali priliku je zapucao u blok.

Nije se puno u prvom dijelu moglo vidjeti od austrijskog prvaka, uglavnom su Riječani dobro blokirali sve pokušaje ulaska u svoj prostor, pa su Minamino i društvo uglavnom pokušavali izvana.

Ali već početak drugog poluvremena pokazao je da Rijeka protiv sebe ima nimalo bezazlenog suparnika, koliko god su brojne promjene u kadru problematične na početku sezonu.

Nakon izgubljene lopte na polovici domaćina, riječki su igrači samo pogledima mogli ispratiti strelovitu kontru – Yabo je sjajno povukao i proigrao Korejca Hwanga koji je pored istrčalog Sluge plasirao u lijevi kut za izjednačenje.

Bio je to signal za domaćina da krene još žešće, a za trenera Rijeke Matjaža Keka da učvrsti sredinu terena i indisponiranog Brazilca Hebera zamijeni kapetanom Matom Malešom.

Prvih petnaest minuta nastavka izgledalo je kao da su momčadi u poluvremenu izmijenile dresove, a ne strane, pa je sad Rijeka djelovala neprepoznatljivo, Sluga je u 60. minuti spriječio preokret zaustavivši udarac Minamina s nekih desetak metara.

Dabbur je u 72. promašio meč loptu nakon što mu je Yabo sve kao na pladnju pripremio. Prvi udarac u nastavku Rijeka je uputila tek u završnici kad je Župarić opet ostao usamljen nakon ubačaja, no otišlo je pored gola. Imao je još i Vešović odličan prodor na isteku 90. minute, no ostao je usamljen.

Komentara 19

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
18:31 26.07.2017.

Ajmo Hrvati, sritno večeras!!!

SO
SoloHan
19:03 26.07.2017.

Ajmo Rijeka HŽV

JO
josojole
19:37 26.07.2017.

ma bravo Rijeka puno bolja ,samo nek izdrže do krja sutra Dinamo pa Hajduk po pobjede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije