Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAVOJU BROJ 13

Prekinut trening boba nakon što se prevrnula hrvatska posada!

Bob, ZOI
Reuters
22.02.2010.
u 23:47

Na najbržoj stazi za bob na svijetu hrvatska posada završila je na glavi. Na stazi na kojoj se trebaju početi voziti službeni treninzi naši su se predstavnici prevrnuli u opasnom zavoju broj 13. Da nije riječ o nespretnosti, govori i podatak da se prevrnula i svjetski drugorangirana letonska posada.

Govorili smo im "pa ljudi, ne može se doći do cilja", a oni nama "možda je to vaša pogreška" pa se trebala prevrnuti neka od "filmskih zvijezda" poput Janisa Mininsa da se trening prekine. Jer Minins je rekorder ove staze s brzinom od 153 kilometra na sat.

Šola: Zuji mi u glavi, ovi nisu normalni, netko će nastradati

- Organizatori nisu normalni, netko će nastradati. Tako su napravljeni zavoji da ovo nije staza za četverosjed. Preduga je, no licencirana je i sada nema nazad, a ljudi iz Međunarodnog saveza ne žele biti odgovorni - izvijestio nas je hrvatski pilot Ivan Šola.

Nakon prekida predstavnici 11 reprezentacija uputili su se prema fatalnom zavoju broj 13 gdje su 40 minuta raspravljali s odgovornim ljudima iz Svjetskog bob i skeleton saveza.

Odlučeno je da će nekoliko zavoja biti "obrijano", a najviše trinaestica, oko tri centimetra. Time će taj dio staze i dalje ostati vrlo brz, no zato će piloti imati manje "izgleda" za pogrešku.

Premda im to nije ni prvo niti posljednje prevrtanje, naši su dečki bili dobrano uzdrmani i ugruvani. U Šolinu "izvještaju" piše:

- Jedva sam izašao iz boba, osjećam se kao da me prebilo 10 frajera bejzbolskim palicama. Čovječe, zuji mi u glavi, Mezulić je natukao rame, a Krajačić i Marić su dobro prošli. No, kao što bi rekao jedan naš bivši član, "kad ginemo, ginemo za Hrvatsku". Bili smo mi spremni ići u drugu vožnju, no trening je prebačen za navečer, iza treninga ženskih dvosjeda. Bez obzira što se oni nisu prevrnuli, snažna je reakcija bila i nekih vrlo uglednih posada.

Članovi švicarske prve i treće posade rekli su da idu kući, da ne žele riskirati. Trofejni pilot poput Beata Heftija odbio je pilotirati, samo će gurati. Hefti je ljutito rekao da nije on ovamo došao ginuti.

Isto vrijedi i za drugoga švicarskog pilota Daniela Schmida. Na kraju se Šola i našalio na račun psihoze svoje posade uoči treninga:

- Za doručak nitko nema apetit, svi piju kavu i prebacuju kolačić s jednog na drugi kraj usta, no kada trening završi, onda je ovdje u restoranu metla, ničeg više nema.

Ključne riječi

Komentara 31

VI
viviann
08:15 23.02.2010.

U Anićevom Rječniku hrvatskog jezika piše: ugruvati - zadobiti ozljede od pada

Avatar Castro
Castro
08:30 23.02.2010.

Nasi su decki mogli poginuti na toj stazi ali mi smo uspjeli u svemu tome naci jednu rijec koja para usi i gotovo. Pa i ako nije cista Hrvatska rijec mislim da to sada nije bitno, bitno je da su nasi decki dobro prosli, da su zdravi i da ce i dalje voziti za nasu Hrvatsku. Bravo , navijamo za vas i zelimo vam da se sretni i zdravi vratite kuci.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
06:25 23.02.2010.

valja reci bobu bob a toj stazi - zbogom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije