Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI U PARIZU

Potresna objava Mbappea nakon što je ubijen 17-godišnjak: Ovo je brutalna smrt, uništavate Francusku

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group B - France v Greece
GONZALO FUENTES/REUTERS
01.07.2023.
u 11:30

Napadač prvaka Paris Saint Germaina napisao je pismo u kojem apelira na prestanak rušilačkog pohoda

Nezapamćeni neredI proširili su se Francuskom nakon što je u pariškom predgrađu ubijen 17-godišnji Nahel. Mladić je smrtno stradao u utorak ujutro nakon što ga je iz neposredne blizine usmrtio policajac jer je automobilom probio policijski punkt u pariškom predgrađu Nanterre. Smrt mladića izazvala je goleme nemire u gradu na periferiji francuske prijestolnice, uhićeno je 13 prosvjednika, a policajac koji je pucao u mladića je uhićen i čeka ga suđenje.

Nakon velike tragedije diljem zemlje se događaju veliki neredi, a predvode ih doseljenici iz Afrike koji tvrde da su uvijek bili predmetom policijskog iživljavanja, protesti su se pretvorili u rušenje paljenje gradova diljem Francuske, a na što je reagirao Kylian Mbappe, zvijezda tricolora i PSG-a. 

- Žao mi je moje Francuske. Ovo je neprihvatljiva situacija. Sve moje misli su s Nahelovom obitelji, ovog malog anđela koji je prerano otišao - napisao je Francuz na Twitteru, a onda je objavio potresno pismo. 

- Kao i sve Francuze, obilježila nas je i šokirala brutalna smrt mladog Nahela. Prije svega, želim poručiti da su naše misli uz njega i njegovu obitelj, kojoj šaljemo izraze iskrene sućuti. Ne možemo ostati bešćutni na okolnosti u kojima je došlo do ove tragične smrti. Nakon tragičnog događaja svjedočimo narodnom bijesu i razumijemo uzrok, ali ne možemo opravdati ni podržati način na koji se izražava. Prije svega mi iz kvartova radničke klase osjećamo bol i tugu i dijelimo je s onim ljudima koji pate. No, ovo iskazivanje patnje prati i autodestrukcija kojoj svjedočimo. Nasilje ne rješava ništa - smatra nogometaš i nastavlja:

VEZANI ČLANCI:

- Upravo suprotno, uvijek se okreće protiv onog tko je nasilan, ali i protiv njegove obitelji, voljenih i susjeda. Vi koji tugu koristite za uništavanje morate znati da uništavate vaše kvartove, vaše gradove, vama draga i važna mjesta. U trenutku ekstremne napetosti ne smijemo šutjeti o ružnim stvarima koje se događaju, nego pozvati na mir i pomirenje. Roditelji, mladi i stari, braća i sestre, svi oni moraju raditi zajedno kako bi vratili mir u naše gradove. Naša sudbina je suživot, bez njega ne možemo i sada je to ugroženo. Odgovornost svih nas je da ga očuvamo. Postoje mirni i konstruktivni načini izražavanja tuge i boli. Na to moramo usmjeriti našu energiju i djela. Vrijeme nasilja mora završiti i moramo napraviti mjesto žalovanju, dijalogu i obnovi - poručio je Mbappe. 

 

Komentara 3

SE
SedmiElement
12:13 01.07.2023.

Taj "anđeo" je bježao od policije.. vjerojatno s razlogom... tko zna koga je mogao unesrećiti vozeći auto u tom trenutku.. dakle, apsolutna podrška policiji

LU
Lukeruk
12:33 01.07.2023.

Kad takvima daš špigl mogu se danima s njim zabavljat, vrte, gledaju, okreću, čude se..

Avatar votum
votum
12:46 01.07.2023.

Pretjerana reakcija policije, zbilja. Moglo se pucati u gume, moglo se dati u potjeru, moglo se puno tog, umjesto ubiti 17-godišnjaka. No reakcija tih "prosvjednika" je kriminalna. Pljačkaju i pale. Sad pucati bilo bi opravdano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije