Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Poštujem tradiciju kluba, ali sada povijest pišemo mi!

Hajduk - Oleksandrija
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/11
10.08.2016.
u 14:08

U idućih pet utakmica Hajduk najprije dočekuje Dinamo, pa ide Osijeku, potom Makabiju, a zatim stižu Rijeka i Makabi...

Vruće poljudsko ljeto se nastavlja, tribine su iz utakmice u utakmicu sve punije, Marijan Pušnik s Hajdukom radi odlično. Bijeli su u doigravanju za ulazak u Europsku ligu, u prvenstvu nakon tri kola imaju maksimalan učinak, bez primljenoga gola. No, sada slijede prave stvari, svjestan je toga Pušnik. U idućih pet utakmica Hajduk najprije dočekuje Dinamo, pa ide Osijeku, potom Makabiju, a zatim stižu Rijeka i Makabi...

Poljud će biti pun

– Da se mene pita, zbog hrvatskog nogometa, najbolje bi bilo da sada ne igramo s Dinamom kako bismo bili odmorni za Makabi. Derbi označava ulazak u ludi ritam, ne može biti jače od ovog što nas čeka. U ova tri tjedna možemo razuvjeriti sve koji su nas dočekali sa skepsom. Vidjet ćemo, tanka je linija od genijalca do luđaka, od pokojnika do pukovnika – kazao je Pušnik.

Među Hajdukovim navijačima prava je euforija. Dinamo će biti dočekan u grotlu Poljuda, sjever je rasprodan dan prije utakmice, a i ulaznice za tribine idu kao halva. Hajdukovi navijači posljednjih godina najljepše žive početkom kolovoza, tada su bijeli uvijek u igri na svim frontama. No, brzo to završi, ali svi se nadaju da ove sezone neće biti tako.

– Sretan sam što sam dio derbija, ali nitko me neće potegnuti za jezik, podcjenjivanje nije dio mog života. Moj život su pozitiva, pogled u budućnost... Mogao bih kukati, ali razmišljam samo pozitivno. Poštujem tradiciju i prošlost, tako treba biti, ali neću se zamarati time što je bilo. Želim da ljudi dolaze na stadion veseli, da ne bude frustracija i ako mogu biti mali kamenčić u stvaranju takve atmosfere, bit ću radostan – nizao je Pušnik.

Tip je trener koji ima živu komunikaciju s igračima, s publikom, u kratkom roku Split ga je prigrlio.

Uživajte u nogometu – poručio je Pušnik pristašama bijelih uoči dolaska Dinama.

Naravno, za tu ljubav najzaslužniji su rezultati, Hajduk godinama nije tako startao u sezonu. Čvrst, brz, Pušnikova momčad je ugodno iznenađenje.

– Takva utakmica, a i one koje slijede, privilegij su za igrače – kaže Pušnik.

Nikada se ne smiješ predati

Hajduk je zaista drukčiji, igra se do posljednjeg daha. Bijeli su postali momčad koja se bori do posljednje minute, koja se ne raspada. “Zona Cesarini”, kad se golovi postižu u posljednjim sekundama, postala je Hajdukov zaštitni znak.

– To je ono što tražim od igrača, dajem im pozitivnu energiju. Ako razmišljaš da ćeš zabiti u posljednjoj minuti, onda tako i bude. A ako si negativan, onda toga nema – jednostavno objašnjava svoju filozofiju Pušnik.

Premda je euforija oko njega, a kilometarske kolone migoljit će prema Poljudu, kod trenera bijelih nema “ludovanja”. Nije ni trznuo kad smo mu ponudili “što može Dinamo bez Pjace”.

– Ako je na golu rezervni vratar Portugala, pa Schildenfeld, Rog, Ćorić, Soudani, jedan od najboljih igrača koji je ovdje igrao u posljednje vrijeme, pa Fernandes, onda o tome ne treba pričati... Jedan igrač ne znači puno, samo Messi i Ronaldo donose prevagu. U Dinamu ima puno dobrih igrača, pogrešno je govoriti o jednom igraču, dobra su momčad i bez Pjace – rekao je Pušnik.

Svjesno je lopticu prebacio Dinamu. Naravno, Pušnik vjeruje u svoju momčad, u pobjedu, ali...

– Dinamo je favorit, pogledajte njegov proračun, igrače... A ako netko hoće drukčije postaviti stvari, to je njegova stvar. Ako želimo pobjedu, morat ćemo igrati najbolje ove sezone. Ali, ako ne pobijedimo neće biti kraj svijeta, nogomet će se igrati i dalje - kazao je Pušnik.

Čovjek-osmijeh unio je vedrinu u Hajduk. Kub koji ima više od 40 tisuća članova i gotovo 7000 pretplatnika živi lijepe dane. Hajduk se voli, postao je način života, a ne samo klub za koji se navija.

Komentara 11

Avatar peet
peet
14:27 10.08.2016.

Euforija kao i svake godine ( mada ove godine imate i rezultate), ali najviše će se pitati Dinamo.... Ako Dinamo ne pušta zbog izbora, nema šanse da izgubi, ali sve je moguće... Samo nemojte kmečati ako izgubite, jer Istra je trebala kmečati do Pule.....

BU
buljanzeljko453
16:29 10.08.2016.

Haha povjest upravo tako svake godine do velike gospe I onda adio u pravu je ozren pise se povijest haha

SX
sudbina x
15:29 10.08.2016.

Leti se leti a prizemljenje će opet biti bolno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije