Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Kranjčar: Očito u domaćoj ligi moramo igrati kao i u Europi

06.08.2016., stadioin Cibalia, Vinkovci - MAXtv 1. HNL, 04. kolo, HNK Cibalia - GNK Dinamo. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/11
08.08.2016.
u 21:23

Nije Dinamo briljirao na terenu, ali se jasno vidjela razlika u kvaliteti. Zagrepčani su vrlo brzo preuzeli kontrolu na terenu tako da je bilo samo pitanje minute kada će pasti prvi pogodak

Nakon što je momčad Dinama izborila doigravanje kvalifikacija za Ligu prvaka, igrači Zlatka Kranjčara u Vinkovce su došli s osnovnim ciljem isprati gorak ukus iz utakmice sa Slavenom Belupom u kojoj su uzeli samo bod.

Pri tome, trebali su dinamovci voditi i računa da se previše ne istroše uoči Hajduka ili da se netko od ključnih igrača ne ozlijedi. Od prve minute modri, koji su u subotu nosili žute dresove, postavili su se čvrsto i autorativno.

Hodžić promašio zicere

Nije Dinamo briljirao na terenu, ali se jasno vidjela razlika u kvaliteti. Zagrepčani su vrlo brzo preuzeli kontrolu na terenu tako da je bilo samo pitanje minute kada će pasti prvi pogodak. To se i dogodilo već u 18. minuti kada je Soudani, nakon dva pokušaja Ćorića, smjestio jednu prizemnu loptu u donji desni kut Matkovićeva gola.

Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 41. minuti kada je kapetan Cibalije Frane Vitaić, nakon slobodnog udarca kojega je izveo Ćorić, glavom zabio u svoj gol. Sve što se događalo kasnije bilo je samo odrađivanje posla gostiju.

Modri su mogli i do uvjerljivije pobjede, ali je Hodžić u dva navrata, u situacijama jedan na jedan s Matkovićem početkom drugoga poluvremena, nonšalantno reagirao i propustio zicere. U 91. minuti Rog je zatresao vratnicu.

– Zadovoljan sam utakmicom i kako su joj pristupili moji igrači. Prihvatili su moju retoriku da Hrvatsku ligu treba poštivati kao europske utakmice. Bilo je puno bolje nego protiv Slavena Belupa. Međutim, možemo bolje i vjerujem da će i biti bolje – rekao je nakon utakmice Zlatko Kranjčar.

Osvrnuo se i na derbi s Hajdukom koji se igra u srijedu. Kaže da mu se posebno veseli jer je u Splitu uvijek pravo nogometno ozračje.

Igračima Stanka Mršića za prikazano nema se što zamjeriti jer su dali koliko su mogli. Imali su nekoliko pokušaja, ali mreža Eduarda ostala je neokrznuta.

Mršić: Sami smo si zabijali

– Teško je protiv Dinama posebno kada si zabiješ dva “autogola”. Teško je tada vraćati momčad. Ipak, ovo je prvi put da smo Dinamu parirali, ali opet nismo imali sreće. Treba znati i da smo u prvih 11 imali četiri igrača ispod 20 godina – rekao je Mršić.

I na ovoj utakmici momčad Cibalije nije dobila niti jedan žuti karton što smeta i Mršiću koji je rekao kako u njegovoj momčadi nedostaje i malo agresivnosti. Nakon još jednoga poraza Cibalia u sljedećem kolu gostuje Splitu, bit će to još jedna u nizu kvalifikacijskih utakmica za Vinkovčane.

– Do sada smo imali situaciju da igramo dobro, ali gubimo. Sad ne bih imao ništa protiv da ne odigramo dobro, ali da pobijedimo – zaključio je Mršić. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar brcko dc
brcko dc
22:16 08.08.2016.

Moraš pročitati cijeli dosadni članak i opet moraš dobro biti koncentriran da saznaš koji je rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije